Följ live-rapporteringen från Superior Challenge 7 på MMAnytt

Ikväll är det Sveriges största MMA-händelse Superior Challenge 7. MMAnytt sitter just nu precis brevid buren på Hovet i Stockholm för att tillhandahålla live-rapporteringar och slag-för-slag rapporter direkt från händelsernas centrum. Vi kommer även att försöka hålla twitter-flödet igång så mycket vi kan, men det är främst live-rapporteringen här vi kommer fokusera på.

Så följ med oss efter hoppet där samtliga matcher kommer att analyseras så bra vi bara kan göra det.

Huvudevent

 • Jeremy Horn vs Thales Leites
 • Rich Clementi vs Reza Madadi

Delat huvudevent

 • Diego Gonzalez vs Daniel Acacio

Huvudkort

 • Beslan Isaev vs Assan Njie
 • Hector Ramirez vs Matti Mäkelä
 • Robert Jocz vs Tor Troéng
 • Kyacey Uscola Bruno Carvalho
 • James Doolan vs Sirwan Kakai
 • Mohsen Bahari vs Farshad Farsiani
 • Kristina Talvosaite vs Lina Eklund

Preliminärt kort

 • Johan Vänttinen Andreas Ståhl

Nu är vi på plats precis bredvid buren här på Hovet, och väntar på att galan ska dra igång. Ryktet går att Linas motståndare kanske ska ställa in matchen då hon ganska allvarligt klämde sin hand på hotellet under gårdagen. Obekräftat rykte dock.

Superiors VD Babak Aghavali berättar att han inte hört något om detta ännu, kanske hon vill gå matchen ändå.

Galan är som tidigare omgångar försenad, planerna är att den ska dra igång så snart som möjligt.

Superior Challenge 7 kommer att sändas på TV4 Sport nästa vecka, fredag eller lördag. Det kommer även sändas på HDnet i USA under nästa vecka.

Nu sätter vi igång!

Johan Vänttinen går först in till buren, med Ståhl som kommer efter honom.

Andreas Ståhl vs Johan Vänttinen

Då drar vi igång den första matchen! De två rör handskarna i början och Ståhl trycker på mest, han får snabbt ner Johan till backen och hamnar i side control. Johan ser inte ut att ha alldeles för bra kontroll på marken men han försöker komma ut, något som Ståhl inte tillåter. Ståhl tar ryggen på honom snabbt men något som Johan inte vill vara med om. De kommer upp på fötterna igen och hamnar i clinch. Härifrån går de ut till mitten av buren samtidigt som Johan får till en högerkrok. De hamnar dock fort i clinch igen fast på andra sidan buren. Dom utväxlar ändå en hel del slag i clinchen, och johan får nästan till en frontkick. De släpper ifrån clinchen och hamnar i mitten av buren innan dom snabbt går över till andra sidan in i clinch igen. Ståhl är ganska röd i ansiktet vid det här laget, vilket skvallrar på en del träffade slag/jabbar. I clinchen så byter Johan nivåer för att försöka få en nedtagning men Ståhl klarar det. Ronden avslutas efter att Ståhl fått in två-tre snygga slag.

Rond 2
Första slaget i rond två är egentligen en spark mot benet som Ståhl inte blockar, det lär ha känts. De cirkulerar i buren och byter jabbar med varandra. Johan skickar iväg en snygg roundkick som preciiiis går över Ståhls huvud. Till slut får Stålh en rak höger som sänkte Johan, och Stålh var inte sen att komma efter med ground and pound tills domaren stoppade matchen.

Vinnare Andreas Ståhl på TKO rond 2 1:12.

Lina Eklund vs Kristina Talvosaite
Nästa match är den enda kvinnliga matchen för kvällen. Och det är debutmatch för båda damerna. Lina Eklund får inte helt oväntat den största applåden.

Matchen är igång! Ingen toucha av gloves här och knappt några slag heller, båda skickar spark efter spark mot varandra och det ser ut som att Lina får in dom flesta slagen. Lina ler konstant i buren när hon är där inne också, så det ser ut som hon har skoj. De går till slut in till clinchen med Kristina längst ut, men efter en stunds clinchande så bryter domaren och de står ute mitt i buren igen. Lina har den största kontrollen innan de går in i clinchen igen, med Lina längst ut denna gång. Lina arbetar hårt med knän mot benen och förlorar position. Det ser ut som att Kristina har övat mycket på clinch-spelet och har bra kontroll på Lina mot buren. Lina har övergått till Thai-clinch och får in ett hårt knä mot magen. Lina arbetar hårt mot Kristinas ben som börjar bli lite röda. Lina får snart in fyra raka slag mot Kristinas huvud som hon definitivt inte gillar. Och sen plockar Lina upp Kristina och kör en rejäl slam som publiken definitivt gillade. Hon arbetar därifrån HÅRT med knän mot sidan av Kristina. Med 10 sek kvar får Lina tag på Kristinas nacke, men klockan klämtar.

Rond 2
Kristina sitter på backen under rondvilan, medan Lina står upp. Jycken tar bra hand om Lina i hörnan. Lina kör ett varv i buren innan matchen drar igång, inget fel på självförtroendet här inte. Hon fortsätter att le när matchen går igång igen, det är kul att se hur mycket hon gillar det här. Lina styr clinchen som dom hamnar i och fortsätter att knäa mot Kristinas ben. Domaren bryter och ställer de två i mitten av buren lite väl snabbt tyckte jag. Lina får in spark efter spark och knä efter knä, innan de går ner till backen som Lina tar rygg på. Hon får in en hård RNC men Kristina krigar. Till slut klappar Kristina och Lina vinner till ett enormt jubel från publiken.

Lina Eklund vinner på RNC rond 2 1:38

Siwan Kakai vs James “Thaison” Doolan

Av någon anledning tar dom en kort paus här “för att lätta på trycken” säger speakern. Det var tydligen domaren som sprang iväg.

Matchen är igång! Sirwan ser laddad ut som vanligt, men Doolan ser lika laddad ut han. Första slaget får Doolan in mot Sirwans kind, medan Sirwan svarade med spark mot benen. Doolan försöker hålla Dirwan på avstånd med bensparkar, men till slut fångar Sirwan hans ben och effektivt går ner mot marken i topp-position. Sirwan får nästan till sidecontrol, men det märks att Doolan vet vad han gör på backen. Doolan föröker få till en omaplata, men Sirwan vet hur man försvarar. Sirwan tar sig efter en stund ut, men man måste undra hur mycket energi det där tog. Domaren tröttnar när inget händer, och ställer dom två upp. Doolan får snart in en nedtagning, nästan. Sirwan håller emot och de båda kommer upp på fötterna igen. De cirkulerar och försöker få in jabbar och bensparkar. Sirwan vinner bensparkarna, medan Doolan vinner jabbarna men frågan är vad som tar mest. Sirwan hoppar dock omkring som en duracellkanin och undviker det mesta. Man märker att Doolan kan utnyttja de lite längre armarna, men Sirwan får tag på Doolan, plockar upp honom och får till en snygg slam. Sirwan jobbar från halfguard innan Doolan nästan kom upp igen. Sirwan får in en sista nedtagning innan klockan slår.

Rond 2
Ringdoktorn pratar med Sirwan och Sirwan puttar bort hans hand. Frågan är om Sirwan åkt på någon skada? Det såg ut som käken i så fall. Rond 2 drar igång och Doolan kör vidare på sin jabb som tydligen fungerat bättre än väntat? Sirwan fejkar och får in en högerkrok men Doolan skakar bort den. Sirwan får dock in en till som inte var lika lätt att skaka bort och det såg ut som att Doolan låg illa till där ett tag. Doolan fick en bra spark som gick direkt på Sirwans handskar, och han tar tag i tillfället och går rakt in i clinchen mot buren. Sirwan vinner dock bättre position strax efter och han kontrollerar hans handleder. Han kontrollerade dom så pass bra att han fick ner Doolan till backen igen. Doolan går ganska snart efter ett omaplata-försök till, men det ser inte riktig ut som han har det. Sagt och gjort så kommer Sirwan ut och de hamnar i full guard som går över till half guard. Sirwan hoppar upp och får tag i Doolans nacke som tvingar Doolan att klappa ut. Sirwan vinner på RNC

Vinnare Sirwan Kakai på RNC rond 2 3:07

Farshad Farsiani vs Mohsen Bahari

Joachim Hansens elev Mohsen Bahari kliver in med ett fint norskt entourage. Farsiani går in till samma låt som Sirwan gjorde.

Rond 1
De två är slående lika på utseendet när matchen drar igång, svarta byxor också men man ser en fin MMAnytt-logga på Farsianis shorts. Matchen börjar med sparkar från Mohsen men går ganska kvickt in i clinchen. Farsini får en nedtagning men håller honom inte kvar länge. Farsini visar prov på sin vighet när han knäar Bahari på hakan i clinchen. Farsiani har full koll på clinchen och låter inte Bahari få en tum. Domaren bryter och ställer dom mitt ute i buren. Bahari får in en ruskigt kraftig spark mot magen på Farsiani men han verkar oberörd. Farsiani gör en väldigt misslyckad nedtagning men lyckades på något magiskt sätt hamna överst och till och med plockar ryggen på Bahari en kort stund. Men de kommer upp på fötterna i ungefär 10 sek innan det är Baharis tur att gå på nedtagning. Farsiani låter Bahari kontrollera marken något som inte var vidare smart då han nästan blev submittad en kort stund men de kommer upp och på fötterna har Farsiani stora problem med jabb efter jabb och han vinglar rejält vid slutet på ronden. Han sätter sig på sina knän direkt när klockan går över och blir nästan släpad till sin hörna. Väldigt svårdömd rond.

Domaren bryter mellan ronderna, Farsiani har fått nog, eller om det var på grund av medicinska skäl. Farsiani kan i alla fall stå när domaren kallar deras namn.

Mohsen Bahari vinnar på TKO rond 1 5:00

Kyacey Uscola vs Bruno Carvalho

This fight is presented by MMAnytt. Bruno ser ut som ett hus när han går in i buren. När speakern säger att Urijah Faber är i Ucolas hörna så hurrar publiken. Men publiken buuar när Uscalos namn ropas ut. Dåligt publiken, dåligt.

Rond 1
Det här kan gå snabbt. Kyacey kör först med en spark mot huvudet som BRuno blockar. Bruno ser ut som en maskin när han stalkar, och han kontrollerar motten av buren. Kyacey skojar inte när han sparkar däremot och får in en HÅRD spark på Brunos ben. De båda fortsätter att stå och utbyter jabbar, och en och annan spark. Bruno får in ett hårt slag i bakhuvudet på Kyacey och han ramlar in i klinchen med Bruno. Bruno knäar Kyacey i pungen och domaren bryter. Men Kyacey vilar inte länge innan matchen drar igång igen. Bruno får in ett par rejäla jabbar och Bruno ramlar in i en clinch till. Kyacey backar och får in ett par jabbar på Bruno som han inte är så sugen på att ta så han springer därifrån. De möts igen i mitten av buren och det är Bruno som styr. När Kyacey ska vara kaxig och tar ner armarna så är Bruno busig tillbaka och sparkar på ankeln så han nästan snubblar. Kyacey byter stance till och från vilket är ganska intressant. Men Bruno får de flesta jabbarna tills Kyacey får en nedtagning med 10 sek kvar. Bruno får nästan in en omaplata innan klockan slår.

Rond 2
Efter ett fantastiskt avslut på rond 1 så kör vi igång rond 2 ståendes. Kyacey landar en spinning backfist som får Bruno att tappa balansen, men han klarar sig. Bruno fortsätter styra var i buren de ska stå. De växlar ett par jabbar och Kyacey får in det hårdaste slaget i magen på Bruno. Kyacey går på nedtagning men Bruno var den som fick toppen, han matar verkligen slag härifrån men domaren står mest och tittar på. Kyacey försvarar sig rätt bra. Bruno har nu sidemount och försöker komma på var han ska härifrån, han påbörjade en kimura men släppte den snabbt. Han gick istället från triangel till ett armlås som fick Kyacey att klappa illa kvickt med mycket smärta. Kyacey drog axeln ur led.

Bruno Carvalho vinner via Submission (Armlås) rond 2 2:45 (men av någon anledning säger speakern att han vann på en Kimura)

Tor Troéng vs Robert Jocz

Rond 1
De kör en glove touch och Tor styr matchen tills de två går in i clinch mot buren. Tor klämmer sig ut och ger Robert en jabb som tack för sällskapet. Tor håller ett väldigt långt avstånd, men hoppar in jabbar, hoppar ut väldigt effektivt. Robert svarar dock och jabba lite även han. Tor får in en högerkrok och en jabb och de två kör in i clinch. Tor bjuder på ett par knän mot höften och clinchen fortsätter. Tor hoppar ut och ger Robert en höger samtidigt som Robert skickar slag tillbaka. De kommer ut till mitten av buren efter ett par riktiga rallarsvingar, och helt plötsligt är det Robert som börjar styra avståndet. De går dock snart in i clinchen igen, och domaren tittar på. Men de tar sig ur clinchen av sig själva, något som inte håller länge. Clinchdags igen med Tor på utsidan. Robert får dock tag på Tors nacke och drar ner honom till backen. Det såg ut som att Tor hade stora problem där då Robert fick in ett par slag. Tor är till och med lite vinglig och väldigt röd i ansiktet när rond 1 tar slut. Får vi ett avslut i rond 2 som alla andra matcher?

Rond 2
Båda ser utvilade ut efter 90 sekunder, och tor tar mitten på buren direkt. De hamna snabbt i clinchen mitt i buren men bryter snabbt. Robert missar med milimeter från en rejäl högerkrok och Tor såg nästan orolig ut. Men de fortsätter på fötterna innan de går in i clinchen igen. Tor backar ur clinchen, sätter en jabb och går in igen. Han tar sedan tag i underkroppen på Robert, lyfter upp honom högt för en väldigt hård slam. Tor sitter nu i halvguard och försöker sig på en kimura, men den är svår att sätta ifrån halfguard och han släppte den. Han försöker dock snart igen, men Tor hade väldigt dålig balans och blev nästan svept. Tor fortsätter ha kontrollen på backen, men har inget speciellt. Till slut hamnar Tor i full guard men försöker ställa sig upp. Han kommer upp och Robert kommer också upp, Tor går direkt för en nedtagning och Robert får tag i Tors nacke. EFter nästan 30 sekunder kommer han dock ut, och med 10 sekunder kvar får Tor sätter ett par rejäla nävar i nyllet på Robert när rondklockan klämtar.

Rond 3
Första gången vi är i rond 3. Robert har dock tappat munskyddet som domaren går omkring och letar efter nu. Frågan är om han får köra vidare nu. Han fick ett nytt munskydd och matchen är igång. Tor får snabbt in en vänster som får Robert att vingla till lite. Men Robert svarar snart med en höger som får Tor att vingla lite. De går in i clinch och ner till backen men direkt upp igen. Clinchen fortsätter tills Tor tar upp Robert och kör en favorit i repris-slam. Tor är i halvguard nu och försöker sig på en kimura till. Denna gång ser den ut att vara lite hårdare, men Robert vet hur man försvarar den. Tor släpper kimuran och ställer sig på benen igen, Robert ligger fortfarande ner och Tor skickar iväg slag mot ansiktet. Tor arbetar hårt för att få till något härifrån, men Robert reser sig upp. De två är uppe på fötterna igen, och utbyter jabbar. Robert ser märkbart trött ut nu och har munnen öppen, men han får in ett par riktigt hårda slag på Tor som vinglar till rätt mycket. Han klarar dock inte av att avsluta och Tor går på nedtagning med ett snyggt svep. Tor ställer sig upp igen med Robert som ligger på marken. Han får till en bra jabb när Robert försöker resa sig upp. Med 20 sekunder kvar får Robert tag på Tors nacke som han håller till matchen tar slut.

Tor Troéng vinner på enhälligt domslut

Nu är det paus i drygt 20 minuter.

Nu är det dags igen, och Joachim Hansen kliver in i buren tillsammans med speakern. Han berättar att han ska möta Jameel Massouh för titeln på Superior Challenge 8.

Assan Njie vs Beslan Isaev

Jag missade denna match på grund av nätverksproblem. Jävla Telia.

Matchen drar igång och MAtti ser sjukt sjukt taggad ut. Han pushar Ramirez runt buren, och ger honom inte mycket utrymme. Hector går på nedtagning, men Matti klarar av att svepa och kopper direkt upp på fötterna igen. De går in i clinch men Hector backar snart undan igen. Matti fortsätter att stalka men de håller ett stort avstånd. Matti springer sedan in och rycker tag i Hector, och de hamnar i clinch. De snurrar fram oc htillbaka med omväxlande Matti och omväxlande Hector på utsidan. De går ut till mitten av buren, där Hector får in en bra spark, Matti sparkar tillbaka något som Hector fångar och ger Matti en rejäl snyting. De hamnar snart i clinch igen, och Matti är mot buren. Domaren bryter dock efter en tsund och ställer dom i mitten av buren igen. De cirkulerar i mitten av buren och skickar inte så mycket tills Hector exploderar med två hårda slag som Matti dock lyckas blocka. med 10 sekunder kvar så händer egentligen ingenting, de båda fortsätter att cirkulera.

Rond 2
Matti ser lika taggad ut denna gång, men Hector är den som öppnar först med en högerspark. Hector sluggar på och landar ett par slag på MAtti. Hector går snabbt till en nedtagning sedan. Hector ligger överst och ger Matti en del slag, Men Matti är inte sen att svara. Han får dock en varning för slag mot bakhuvudet av domaren. Hector gör inte så mycket härifrån, och domaren bryter. Matchen är tillbaka på fötterna och Matti får tag på HEctors huvud och är mm ifrån att landa ett knä. Hectors jabbar går igenom Mattis försvar till och från och landar sedan en riktigt hård jabb. Efter en hård spark mot kroppen från MAtti så börjar Hector att backa mer och mer. Vid en slagväxling så verkar Hector ha fått något i ögat. Domaren stoppar. Efter ett kort avbrott så är Hector okej, och matchen fortsätter. NMatti får in en ruskigt hård spark mot benet mot Hector och hector går sedan direkt för nedtagning. Hector ligger nu överst men Matti har en aktiv guard. De kommer dock upp till fötterna snart igen, och med 10 sekunder kvar så går matti på ordentligt. Hector fångar honom och kör en rejäl slam. Det ser ut som att Matti ligger under efter rond 2.

Rond 3
Matti presesar på som tidigare, och efter en spark så avvaktar Matti väldigt mycket. Troligtvis en benskada. Domaren stoppar och hans hörna kastar in handduken. Matti protesterar och säger “benet var det ju?!”. Matti går ur buren utan att vänta på beslutet. Hörnamiss delux.

Hector Ramirez vinner matchen på TKO (Corner StoppageRond 3 0:36

Diego Gonzalez vs Daniel Acacio

Acacio går in hårt när matchen startar med ett flygande knä. Diego skyddar sig bra. Han får äta ett par hårda jabbar under början av matchen, men svarar med en vänsterkrok. Publiken hurrar för Diego, men ACacio är inte intresserad av att höra det så han tar en nedtagning med en slam. Diego hålls inte nere länge, utan kommer upp, men är extremt nära att få äta ett knä på vägen. Matchen fortsätter stå i mitten av buren där de båda utbyter ett par jabbar. Acacio får dock tag i Diego igen och gör ännu en slam. Diego klarar sig dock ganska bra men blir intryckt mot burväggen. Acacio tar tag i Diegos nacke men Diego kan ställa sig upp och ACacio släpper. De hamnar i clinch men kommer sedan ut till mitten av buren igen. Diego får äta ett par sparkar mot benen som han inte försvarar. EFter ett counterslag så får diego in en träff som får Acacio att vingla till. Acacio reagerar instinktivt med att gå för en nedtagning. Diego hamnar underst men han försöker ta sig upp via wallwalk. Acacio får tag på Diegos nacke ännu en gång , men släpper. Diego försökte sig på en armbar men fick den inte riktigt, och rondklockan ringer.

Rond 2
Diego slår första slaget i rond 2, och fångar strax ett av acacios ben. Dock utan mer lycka än så. Kort efter går Diego för nedtagning, han lyckas inte helt och de hamnar i clinch. De separerar efter en stunds clinchande utan resultat och Diego får äta två jabbar för sitt arbete. Han äter fler och fler jabbar faktiskt och det ser ut som att Acacio är den fräsha i det här sällskapet. Acacio får in en rejäl frontkick i stil med Anderson Silva, men Diego skakar av sig den. Diego äter jabb efter jabb nu, och hans näsa har börjat blöda. Han lyckas till slut svara med en jabb, men inte mycket mer än så. Acacio svarar med fler slg, men det går inte hela vägen. Acacio får efter vad som känns som 100 jabbar en nedtagning på Acactio med ca 1 min kvar på ronden. Acacio går bak för en heelhook, men Diego snurrar vant ur låset och får applåder från publiken. De hamnar med Acacio på toppen, och ronden går ut.

Rond 3
Den sista ronden är nu igång, och Acacio är den piggaste av de två. Han fortsätter att jabba sig igenom Diego som äter det mesta. Sveriges hårdaste haka kan han nog få som utmärkelse efter den här glana. Acacio jobbar på stenhårt med jabb-backa-jabb-backa och Diego har inte så mycket att sätta emot. Han går dock tillslut mot nedtagning men Acacio har för bra balans. Han klarar sig ståendes, men de är i clinch nu. Till slut får Acacio ned Diego genom ett svep. Diego kliver snabbt upp igen, och jabbarna fortsätter. Det ser lite ut som att Diego faktiskt tappat självförtroendet här, men försöker ändå gå framåt. Acacio skickar iväg en hård spark mot Diego som han inte checkar, och till slut så hamnar de två mot clinchen igen. Diego vill inte detta, och backar istället undan, något som han antagligen får äta upp. Acacio arbetar bra mot Diegos ben och med två minuter kvar har Diego inte gjort mycket i denna rond. Han gör dock ett nedtagningsförsk till, men misslyckas och Acacio tar topposition. Diego sätter sig upp som vanligt, och försöker ta sig upp igen. Diego blöder ganska bra från näsan nu, och de två hamanr i clinch. Papy har hoppat in som en temporär hörna då man inte hör så mycket från Diegos egna hörna. Matchen avslutas med en stor kram mellan de två. Dags för domslut.

Daniel Acacio vinner via enhälligt domslut.

Nätverket äntligen igång igen, men absolut inte tack vara Telia. Reza går in till dansare som tidigare gånger. Mycket roligt att se, publiken blir helt vilda. Hovet glöder! Rich Clementi gör något fult tecken och Madadi försöker ta sig förbi domaren. Dom båda pratar när domaren tar dom till mitten av buren. Det här kommer bli fyrverkerier!

Reza “Maddog” Madadi vs Rich Clementi

Rond 1
Ingen glove touch här inte, och båda ser lätta ut på fötterna här. Clementi får in en höger och Reza går ner till backen. Reza går på autopliot och de går ner till backen. Reza sveper men Clementi lyckas plocka Rezas rygg. Reza ligger riktigt illa till här och Clementi håller i. Reza skyddar sig rätt bra ändå, men slösar väldigt mycket energi här. Reza kommer loss, och tar toppen, publiken exploderar. Clementi glider ut på sidan och lyckas få tag på Rezas rygg ännu en gång. Han satte nästan en twister där som Reza hade fått stora problem med. Reza har nu toppen och båda ser trötta ut nu. REza får tag på Clementis nacke, men släpper topp-positionen. Clementi verkar kunna klara sig ur det här. Sagt och gjort så släpper Reza taget och Clementi hamnar underst. Reza får in ett par slag men CLementi överlever bra. Clementi sträcker sig upp för en triangel, och den sitter väldigt farligt till. Reza kommer dock ut, och tar toppen igen. Det här är en väldigt händelserik match, jag hinner knappt skriva allt. Reza får in en och annan jabb från liggande position, och med 10 sekunder kvar har matchen lugnat ner sig avsevärt. Reza får tag på Clementis huvud när klockan slår.

Rond 2
Innan rond 2 drar igång står Reza och dansar i hörnan och ler stort. Matchen är igång igen och Clementi öppnar med en spark. Det blir lugnt efter det och båda är håller sig lugna. Reza slår till en jabb och går för nedtagning, något som inte går riktigt hela vägen. Clementi får in en arm under Rezas haka, men han tar upp Clementi och kör på en rejäl slam till publikens jubel. De kommer dock upp igen och Clementi är den som får till en slam till lika mycket jubel från publiken. Clementi har nu sidmount men kommer ingenstans härifrån. Domarn ställer dom upp när Clementi hade sidemount till publikens buuande. Det är kul att höra att publiken har så pass bra koll, men alla icke MMA-fans tittar väl på brasor. Matchen fortsätter ståendes, men Reza tar snabbt en nedtagning. Han misslyckas och Clementi får nästan rygg. Reza lyckas svepa och får toppen i någon sekund innan cClementi sveper igen och får Rezas rygg. Reza lyckas dock ta sig ur denna situation och får till guard efter han delat ett par rejäla jabbar mot Clementis huvud. Clementi gör sitt bästa för att avancera, men Reza får till full guard. Publiken hurrar Rezas namn när det är 10 sekunder kvar, och matche slutar med Clementi i Rezas guard. Det ser ut som att Clementi leder den här matchen för tillfället, Reza måste göra något drastiskt för att vinna nu.

Rond 3
Sista ronden nu. Både är förvånansvärt pigga trots det helt otroliga kriget på backen i förra ronden. Clementi får in första sparken men utan större skada. Reza går till slut på nedtagning igen, och lyckas efter en kort clinch få till full guard. Reza kommer dock inte långt härifrån, och Clementi har en väldigt hög guard. Clementi lyckas få upp benen extremt högt, och Reza ligger ganska illa till här. Han kommer dock ut och ligger kvar i full guard. Clementi försöker härifrån ta sig upp, men det mindre bra för Reza kontrollerar bra. Reza tar tag i Clementis nacke och vänder på steken. Nu ligger Clementi högst upp, men med Rezas arm runt halsen. Reza släppte dock, och han Clementi står i princip upp. Reza lyckas ställa sig upp, men får smaka en svag spark och ett slag på vägen. De är nu i mitten av buren och utbyter jabbar. Reza går på nedtagning igen och får in Clementi mot buren, han ger honom ett par rejäla hammerfists mot huvudet och hamnar överst. De är ännu en gång i full guard med Reza överst, och publiken börjar tända till. Clementi sa något, men jag hörde inte vad. 10 sekunder kvar så tar sig Clementi upp och försöker sig på ett fotlås, klockan klämtar. Reza vann denna rond, men vem vann matchen? Kvällens match helt klart.

Reza “Maddog” Madadi vann på enhälligt domslut.

Vissa i publiken håller inte riktigt med, och buuar. Reza svarar med “Clementi kicked my ass”. När den nya utmanaren för bältet, som jag inte vet vem det var, gick upp och utmanade Reza svarade han “The belt is mine, fuck off!” och stormade av scenen.

Dags för kvällens sista match, och huvudeventet.

Thales Leites vs Jeremy Horn.

Tung tung match! Nu kör vi! De båda går in mot mitten med stor respekt. Horn tar den första slaget, som egentligen är en spark. Leites checkar, och de försöker sig på lite jabbar. Leites går på hårt med slag på slag på slag, och Horn skyddar sig. De hamnar i clinchen en kort stund, men backar ut till mitten igen. Leites får in en och annan jabb, och Horn försöker svara. Leites är den som trycker på, men man ska aldrig räkna ut Horn. Leites får in ett par riktigt bra slag på Horn, som kurar ihop sig och backar. Han duckar även undan ett av slagen riktigt snyggt. Det märks att han har erfarenhet. Det är lite skillnad på tempo från Reza vs Clementi och denna match. Jabbarna utbytes, men det ser ut som Leites har mest koll på situationen. 1 minut kvar av ronden, och Horn får äntligen in sin efterlängtade slägga. Leites backar undan och klarar sig rätt bra ändå. Leits försöker sig på en nedtagning, men Horn hoppar undan och stoppar den. Horn vill ha det ståendes märker man vilket man förstås kan förstå. Jabbarna fortsätter tills ronden tar slut, även om ingen träffar så bra.

Rond 2
Vi drar igång igen direkt, och vi får väl hoppas på en lite mer händelserik rond denna gång. Men det verkar inte så, för jabbarna i mitten av buren fortsätter. Hörnan skriker “beautiful Horn” när Horn äntligen laddar upp och går framåt. Leites svingar dock tillbaka men missar båda svingarna. Han landar dock två raka jabbar. Horn är blodig i pannan nu och det ser ut som att han åkt på ett cut precis över ögonbrynet. Leites går inte ens för ett nedtagningsförsök under ronden, vilket är lite förvånande. Horn får in en bra spark mot sidan av Leites. Horn fortsätter sedan med sparkar mot insidan av Leites ben, och Leites checkar ibland. Horn halkade på mattan och såg ut som han vred till ankeln men klarade sig nog rätt bra. Leites lyckas få in en rejäl smocka ca 15 sekunder kvar av ronden, och Horn stapplar till. Leites går för nedtagning, men får inte riktigt till den och ronden slutar med Horn på toppen som regnar armbågar.

Rond 3
Vi är igång igen, och nu verkar Horn lite mer laddad, troligtvis sa dom något kul till honom i hörnan. Jabbarna fortsätter att regna från båda håll, men nu är det faktiskt Horn som skickar flest. Horn får till en legkick till, som Leites uppenbarligen inte gillar. Rätt seg match men man väntar på att någon ska explodera. Horn får till en hård smäll på Leites och sätter sedan en snygg combo. Leites står fortfarande och man märker att båda börjar bli lätt desperata nu. Horn arbetar vidare på Leites ben som börjar se bra rött ut nu. Domaren stoppar och gav både en varning för att de inte fightades tillräckligt hårt. Båda såg ut att hålla med och nu drar vi igång igen. Leites svarar med en snabb nedtagning. Han ställer sig upp igen, men Horn är kvar på backen. Leites försöker få bättre position, men den liggande Horn gör mycket mostånd. Horn håller bra koll på Leites kropp och han kommer inte någonstans härifrån. Med 10 sekunder kvar av matchen står de fortfarande i samma position. Kul kuriosa är att det var drygt 4 armbågar som slogs under hela matchen. Dags för domslut.

Thales Leites vann på delat domslut.

Leites berättar att han känner sig fantastisk efter sin match. Han berättade också att han ville bevisa att han kan stå upp också. Han ber om ursäkt för den sega matchen, och får applåder från publiken. Han säger att Horn är en väldigt tuff motståndare.

Det var allt för idag gott folk! Telia ska få en rejäl avhylning för att internet slutade fungera hallvägs. Nu är det de avslutande intervjuerna och sen är det efterfest. Tack för alla er som följt liverapporteringen direkt från Superior Challenge 7, sponsrad av Betsson.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
MMAnytt.seSuperior Challenge
51 Kommentarer

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...