Amir Khan vs Lamont Peterson invägning – Golovkin knockade Lajuan Simon


Danske Mikkel Kessler blev ju inte den som stod i Super Six finalen när “röken hade lagt sig” , det blev brittiske Carl Froch och amerikanske, Andre Ward som fick den äran, (båda två har för övrigt mött Kessler) men den färgstarke dansken kommer åtminstone att vara på plats (sitta ringside) i Atlantic City den 17:e december när vinnaren koras, och gissa om segraren kommer att finnas på danskens agenda efter matchen mot Stieglitz. Team Sauerland har ju i media gått ut med att de vill ha segraren av Super Six turneringen i motsatt hörna till Kessler när han kommit igenom matchen med WBO-mästare, Robert Stieglitz. När vi ändå är inne på ämnet Robert Stieglitz så är det väl värt att nämna det faktum att Stieglitz “mellanförsvar” mot landsmannen, Henry Weber i tyska Offenburg, lördagen den 14 januari kommer att sändas på TV10 här hemma i Sverige. Det blir en schyst försmak (mönstring) av Robert Stieglitz kvaliteter innan han tussas ihop med Mikkel Kessler i Parken, Köpenhamn i april månad.

Amir Khan och amerikanske Lamont Peterson har nu vägt in för morgondagens batalj (natten till söndag svensk tid) om WBA-titeln i lätt weltervikt i Washington DC, och brittiska blaskan The Telegraph har fångat det ögonblicket på video – se klippet här ovan!

ESPN Boxing upplyser i en notis att WBA-mästaren i mellanvikt, kazaken Gennady Golovkin behöll sin titel och obrutna segerrad (nu 22-0, 19 KO:s) via en snabb KO-seger i första ronden över amerikanske utmanaren Lajuan Simon i tyska Düsseldorf på fredagskvällen. Inte illa pinkat!

Roy Jones Jr och Max Alexander kommer ju att tampas med varandra i  imorgon lördag på Civic Center in Atlanta, Georgia och enligt Fightnews.com så har gossarna vägt in och båda två vägt tydligen in på 193 pounds (87,7kg). Kolla in promotorn KO Kings avslutande presskonferens inför galan på detta videoklipp!

Promotorn Frank Maloney tipsar på sin twittersida att han tankat upp ett videoklipp på invägningen för lördagskvällens gala på “Peterlee Leisure Centre” i Peterlee, Tyne and Wear där Ashley Theophane (31) försvarar sin brittiska titel i lätt weltervikt mot Sussex Ben Murphy. Se invägningen på länken ovan!

På Kort om Boxnings Facebooksida denna fredagskväll/lördag natt: Artiklar om Andreas Evensen (aktuell med match i Finland) och story om Cecilia Braekhus och hennes promotors kamp om att göra proffsboxningen laglig i Norge. Surfa in och läs de artiklarna!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter

Svara