De 10 blodigaste MMA-matcherna med video

mma_blodig

Det finns två sidor av denna posten. Den kommer troligen locka alla moralkärringar som säger att sporten är totalt livsfarlig eftersom det kommer sån här röd färg från folket i ringen. Man bör dock komma ihåg att dessa personer som går in i ringen konstant kontrolleras av ringdoktorer som, om det skulle bli kritiskt, direkt stoppar matchen. Det andra det kommer att locka är psykopater som tycker det helt enkelt är skithäftigt med massa blod överallt. Men då lär de sett mycket värre saker än sånt här tidigare. Själv skriver jag posten i en blandning av skräck och förtjusning. Skräck eftersom jag inte direkt gillar blod, och förtjusning eftersom grottmänniskan i mig säger att det här är tufft.

Normalt sett så brukar det inte bli några stora mängder med blod i MMA. Trots att det finns några blödiga människor inom sporten så brukar ringdoktorerna normalt göra ett väldigt bra jobb med att stoppa blodets framfart mellan ronderna. Då och då smiter det dock igenom ett blodbad av episka portioner och här nedan har vi gjort det bästa för att samla de allra största.

10. Wanderlei Silva vs Daijiro Matsui

Vi börjar med Pride. Redan 1999 var Wanderlei igång med sitt tågande för att bli bäst. Vi har allt som egentligen kan göra detta till en bra match, hoppsparkar, stomps, strypgrepp och Bas Rutten som kommentator. Denna är nog inte den mest blodiga matchen som finns men att döma av blodspåren i mattan så lär Wanderlei ha släpat omkring Matsui lite mer än vad vi får se i denna sammanfattningsvideo.

En bra mjukstart helt enkelt och det var ju tur för efter hoppet blir det bra mycket kletigare.

9. Matt Roland vs Chip Tate

Den enda bra videon jag hittade här var från när matchen i princip är över. De hann inte med mer än en rond och för Chip Tates näsa så var det nog tur. Det ser ut som en rätt så svårstoppat blodström som kommer ur Tates näsa och panna när matchen väl är stoppad. Tate har efter den här galan som hölls under 2007 inte gått några fler professionella matcher. Hans näsa sa möjligen ifrån. Man skulle kunna sammanfatta den här videon med annonsörens kommenter, “Tja, det där kommer kräva några stygn”.

8. Gabriel Gonzaga vs Randy Couture

Här har vi huvudeventet från UFC 74. Det man egentligen lättast kan sammanfatta denna match med är att Gonzaga spenderar dryga 2,5 ronder med att bloda ner Randy Couture efter att Couture knäckt hans näsa tre minuter in i rond 1. Men med tanke på Coutures ålder så är det han man förväntar sig vara helt trasig efter ett antal ronder och inte den 29-åriga Gonzaga.

7. Chris Lytle vs Josh Koscheck

Som ett kriterie på en blodig match så borde det vara att någon av personernas hårfärg ändras. Nu är Chris Lytle egentligen helt utan hår så hans hårfärg kan vara svår att göra något åt, det är istället Josh Koschecks tur eftersom han är helt och hållet naturligt blond. Efter matchen har han istället en fint naturlig röd-rosa ton i det hela. Och när man matchar Koschecks förkärlek mot ground and pound mot Lytles villighet att fortsätta matchen trots den stora mängden blodförlust så bäddar det ändå för en bra match. En brutal match, men en bra match.

6. Kazushi Sakuraba vs. Ricardo Arona

Självklart måste en till Pride-match vara med här. Precis i början på videon ovan så ser vi hur Kazushi Sakuraba redan är rätt så brutalt misshandlad efter första ronden. För oinvigda var det i denna organisation tillåtet med fotbollssparkar samt knän och sparkar mot huvudet på en person som ligger ner. Detta utnyttjar Ricardo Arona till fullo och matar knän i huvudet på en mer och mer knölig Sakuraba. Men efter dessa ronder så bevisar Sakuraba helt enkelt att han är tuffare än alla oss, sammanlagt.

Videon kanske inte gör matchen till sin egentligen rätt, men tvivlar ni på om denna faktiskt ska vara med i listan så bör ni se denna bild.

5. Sean Sherk vs Kenny Florian

Vi studsar direkt in i femte ronden på denna titelmatch. Det var ju självklart Kenny Florians patenterade “hellbow” som betalade för sig själva. Florian lyckas under matchens gång öppna upp ett fint jack i höger tinning på Sean Sherk och här kommer det blod. Inte mängder med blod men fortfarande tillräckligt för att täcka båda två när de varit nere på marken och slagits lite. När de är färdigslagna ser båda ut lite som de kommit från en inspelning av en B-skräckis. Möjligen har deras film “Jag vet vad du gjorde förra galan” premiär någon gång under sommaren.

4. Renato “Babalu” Sobral vs David Heath

Det är först i andra ronden Heath smakar vänsterkrok. Den provsmakningen satte igång en flod av blod, som först visade sig i form av näsblod. Babalu klippte sedan upp ett sår i pannan och då var badet ett faktum. Det fortsätter blöda och en stopp för att kolla upp jacket görs inte. Det hela avslutas, istället för ett doktorstopp, på ett helt annat sätt.

3. Joe Stevenson vs Yves Edwards

Här har vi UFC 61. Den 8 juli 2006 tar Joe Stevenson och Yves Edwards och går en match mot varandra. Det går väldigt fram och tillbaka i den första ronden tills Joe Stevenson tröttnar och börjar mata armbågar i toppen på Edwards huvud. Det är här vi börjar se rött. Och mycket av det också. Domaren tar och pausar matchen en kort stund runt 9:52 in i videon för att kontrollera hur Edwards egentligen mår. Tydligen är allt fint och de tillåter honom fortsätta ronden ut.

2. Joe Stevenson vs BJ Penn

Det är den här matchen jag tänker på som en definition av en blodig match, fast den går ändå inte hela vägen in till plats nummer 1. Vid huvudeventet på UFC 80 hade BJ Penn vässat armbågarna innan matchen. När klockan väl ringer så snuddar Penn till pannan med en armbåge på Stevenson och sen är niagarafallet igång. Stevenson vart inte direkt gladare när Penn försökte sig på ett strypgrepp och man bokstavligen kan se lite blod flyga ur pannan på Stevenson. Penn får här för sig att det är en genial idé att börja slicka blodet från sina handskar.

1. Edwin Dewees vs Gideon Ray

Detta är från säsong 4 av The Ultimate Fighter och om man ska beskriva hur pass blodig denna match är så ska man bara kolla på utvecklingen av Edwin Dewees hårfärg. Han vandrar in i buren som en stolt blondin. Efter ett par minuter är det blonda ett minne blott och i buren har vi istället en rödhårig kille med ena handen mot pannan för att stoppa blodflödet samtidigt som han använder den andra handen att mata slag med. Att inte få panik vid så pass mycket blodförlust är en riktigt stark prestation bara i sig.

Hedersomnämningar

Detta är matcherna vi valde ut som topp 10 samt några hedersomnämningar. De är inte säkert vi valt samma matcher som er och är det nån ni tycker är bättre eller ska ändras eller liknande så hojta till i kommentarerna.

Kategorier
Nyheter
26 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...