Innan UFC-kontraktet var Stevie Ray redo att pensionera sig – vid 24 års ålder

Trots att han höll Cage Warriors prestigefulla lättviktsbälte var saker och ting inte precis på topp. Långt ifrån det till och med då Stevie Ray för ett par månader sedan knappt klarade av att försörja sig själv och familjen. Så till den grad att den då blott 24-årige mästaren funderade på att hänga upp handskarna och låta en livslång dröm dö ut. 

Som tur var ryckte UFC in och räddade situationen innan det hände. Om än ovetandes. Stevie Ray (17-5) hade förvisso glädjen att hänga upp Cage Warriors lättviktsbälte hemma på väggen. Trots stor talang och en växande fanskara gick saker och ting inte precis som smort för ‘Braveheart’ som fick skrapa för att klara av att försörja flickvännen och de två barnen. Pengarna fanns helt enkelt inte där och situationen blev vid en punkt såpass ohållbar att han funderade på att ge upp sin dröm och byta karriär vid blott 24-års ålder.

Efter att UFC tecknat kontrakt med Ray tidigare under året kunde han dock andas ut. Debuten gick därpå bra då han avslutade polacken Marcin Bandel (13-4) i andra ronden förra månaden. Bra saker kommer till den som väntar heter det ju – tur bara att Ray klarade av att vänta länge nog.

“There was a few times I thought about giving up. I had my partner’s mom and dad getting on a me a few times, kind of hinting that they knew the UFC was my dream, but then there’s reality and that maybe I should fight as a hobby and get a job. They were obviously worried about me providing for my family,” berättade han i en lång intervju med MMAJunkie.com under dagen. Bara för att man är en kampsportsmästare betyder det inte att allt är på topp, något som Ray är väl medveten om. Depression byttes dock ut mot glädje då UFC äntligen knackade på den 25-årige skottens dörr.

“I think I was depressed or just really stressed out before I got signed. I was always really negative on my Facebook posts, and there was a guy on there saying I should be on top of the world because I was Cage Warriors champion. People thought because I was a champion for an MMA promotion that I had all this money when really I was scraping by.”

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara