UFC on FOX 13 bokat för Phoenix, Arizona den 13:e december

Dana White kunde nyligen bekräfta de tidigare rapporterna gällande organisationens debut i Phoenix. 

Det har sedan maj varit klart att UFC planerat en gala i Phoenix, Arizona, det har dock enbart inte varit klart när och på vilken arena. På Presskonferensen efter UFC on FOX 12 kunde UFCs vd Dana White bekräfta planerna, och tydliggjorde dem med en uppdatering om att det blir UFC on FOX 13 som hålls den 13:e december på US Airways Center.

Arenan har en publikkapacitet på cirka 19,000 åskådare vid de största basketevenemangen, och cirka 16,000 vid hockeymatcher. Just hur många platser som är avsedda för en UFC-gala är inte klart däremot.

Detta blir inte bara UFCs första besök i Phoenix, men även UFCs första besök i delstaten Arizona. Strikeforce Challengers: Riggs vs Taylor var den sista stora MMA-galan som gick i Phoenix, dock ägde det evenemanget rum på Dodge Theatre år 2010. Sedan dess har ingen stor MMA-organistion hållit en gala i Phoenix, dock gick WEC 53 av stapeln i Glendale, Arizona, i närheten av Phoenix.

UFC har en del hemmafighters de kan välja mellan för potentiella matcher, då fighters som före detta lättviktsmästare Benson Henderson, före detta WEC-mästare Jamie Varner och Ultimate Fighter-vinnaren Ryan Bader alla kallar Arizona hem.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Nyheter

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • ralle
  28 July 2014 at 08:51

  Brukar vanligtvis inte kommentera stavfel men Phoenix är felstavat överallt i texten.

 • MartinEriksson84
  28 July 2014 at 10:42

  Bra bildval! :)

 • Svara