BJJ-Bloggen: Resultat, sammanfattning och analys av IBJJF:s Europeans

BJJ-världen är påväg hem från Lissabon den här veckan och lämnar en vecka full av glädje, sorg, skratt och tårar bakom sig. Ta del av vilka som vann, de bästa matcherna och största skrällarna här!

Det var ett par underhållande dagar i Lissabon och även fast det kan vara långtråkigt att sitta i tävlingslokaler hela dagen var så inte fallet under årets Europeans. Från de lägre graderade hela vägen upp till svartbältena bjöds på fartfyllda matcher och gott om avslut. Nya mästare kröntes, gamla återtog sin plats på podiet och klassiska matcher har redan tagit sina platser i historieböckerna.

Jackson_Sousa_ca1cb58e-c19c-4e25-8011-c5d721d16b06_grande

Att gå igenom varje viktklass för sig kan förvisso bli långdraget men vi gör åtminstone ett försök och fokuserar snarare på de bästa matcherna istället för ett djupdyk i varenda viktklass. Först ut herrarnas Rooster-klass.

Rooster
Caio Terra och Koji Shibamoto hade en väldigt jämn finalmatch i den lättaste viktklassen och ännu en gång lyckades Terra få sin hand höjd. Efter tio minuter av teknik på hög nivå skilde ett par fördelar de två åt och det är nog ingen vild gissning att de två möts i finaler även i framtida tävlingar.

Light Feather
Joao Miyao, vem annars? Medan tvillingbrodern Paulo vann guld på Worlds förra året fick Joao nöja sig med silver men det här året var rollerna omvända. Men mer om det när vi kommer till fjäderklassen.

th_197748_10151151742514606_1394867133_n

Feather
Nu med andra ord. Marcio Andre hade det tuffaste tänkbara testet framför sig i Paulo Miyao men lyckades knipa guldet i ytterligare än oerhört jämn match.

Guldmedaljörer i Light, Middle, Medium Heavy, Super Heavy och Ultra Heavy i turordning: Michael Liera Jr, Yago De Souza, Gabriel Arges, Erberth Santos, Pedro Henrique de Souza Moura

Heavy
Jackson Sousas relation med Stockholmsbaserade Allstars lönade sig då brasilianaren med dominanta tio poäng mot noll vann guld i tungviktsklassen.

Herrarnas Öppna
Romulo Barral stod för avslut efter avslut på vägen mot finalen i både Medium Heavy och herrarnas öppna viktklass men valde i båda fallen att ge bort guldet till två träningskamrater i Gabriel Arges och Felipe Pena. 

Saturday-146

Den stora snackisen i öppna var däremot Felipe Penas semifinal mot Erberth Santos – galenskap är väl det enda sättet man egentligen kan beskriva det på. Efter att nästan ha fått sin arm bruten lyckades Pena med 20 sekunder kvar och med en tvåpoängs ledning dra ut Santos efter tio redan legendariska minuter.

Damer
Mackenzie Dern lyckades efter en tuff och jämn finalmatch i damernas fjäderklass dra ut ännu en motståndare med ett fotlås, nämligen Roger Gracie-svartbältet Yasmine Wilson. Andresa Correa tog guld i Medium Heavy och det hela bäddade upp för en spännande final i öppna.

Det känns som om Dern inte vet hur man förlorar men fick ge sig mot Correa som vann på poäng efter en oerhört jämn final. Medan Correa förtjänar all cred i världen med guld i både sin egen och den öppna viktklassen måste man respektera Mackenzies insats mot en betydligt större motståndare. Sen är hon ingen främling till att möta större kvinnor, fråga bara Gabi Garcia om den saken.

Dern

För er som vill återuppleva förra veckans matcher gjorde Flograppling.com som vanligt ett fint arbete med att dokumentera allt som hände i Lissabon. Tills nästa gång, osss!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ADCCBjjExklusivtGracie Jiu-JitsuGrapplingNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...