Amerikanska stjärntränaren död i covid – blev 55 år gammal

✔ Michael Bisping hyllar och varnar: "Alla som förnekar farorna med covid måste vakna"

Den meriterade MMA- och UFC-tränaren Saul Soliz har avlidit, det bekräftar nu flera av hans nära vänner på sociala medier.

Soliz var tidigare huvudtränare för bland annat de före detta UFC-mästarna Cris “Cyborg” Tito Ortiz och Quinton “Rampage” Jackson. På Facebook rapporterade en av Soliz nära vänner att dödsorsaken var covid.

 — Idag gick “JR” (Saul Soliz) bort klockan 8:15 i morse, skrev John Gomez. Han dog av covid vid 55 års ålder. Han kämpade hårt och länge. Alla som kände “JR” vet att han var en UFC-tränare. Han älskade att träna sina fighters och visa dem hur man blir en vinnare, inte bara inom kampsport men också i hur man lever livet. Han vägledde många. Jag kommer aldrig att veta exakt hur många men jag vet att listan är lång.

Vid sin död var Soliz huvudtränare på Metro Fight Club i Houston. Han var en tidigare Muay Thai-fighter som sadlade om och blev en meriterad MMA-tränare.

Soliz tränade många av sportens mest legendariska fighters, som i sin tur kom att lämna ett intryck och bana väg för dess popularitet. Han tränade forna UFC-mästare som Ricco Rodriguez, Mark Coleman, Kevin Randleman och många många fler.

Han var också delaktig i The Ultimate Fighter 3 där han var med i “Team Punisher” med Ortiz i spetsen.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Tito Ortiz (@titoortiz1999)


HETAST JUST NU


MMA-profilerna hyllar den avlidna stjärntränaren Saul Soliz

De senaste åren hade Soliz ägnat mycket tid åt den lokala kampsportsscenen i Houston.

Flera av hans fighters har tagit klivet upp till större och mer internationella ligor. Soliz var bland annat tränare och mentor åt den stigande UFC-stjärnan Adrian Yanez och stod i hans ringhörna tidigare i år.

 — Tack för allt, skrev Yanez och delade ett klipp från deras UFC-match. Han var en coach, en mentor, och inte bara en vän… Han var familj. Jag skulle kunna säga mer, men allt jag egentligen kan säga är att jag älskar dig coach.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Adrian Yanez (@adrianyanez93)


Flera MMA-profiler tog till sociala medier för att hylla Soliz.

 — Vila i frid Saul Soliz, skrev “Cyborg”. De arv du lämnade kommer att leva vidare genom dina elever, familj och de vänner som du påverkade under ditt liv.

 — Fick precis reda på den otroligt sorgliga nyheten att tränaren Saul Soliz har gått bort, skrev Michael Bisping. Han var en fantastisk man och verkligen en av de bästa tränarna jag jobbat med. Vila i frid Saul, du gjorde ett enormt intryck på mig när du coachade mig på The Ultimate Fighter.

— Detta är verkligen förödande, fortsatte Bisping. Alla som förnekar farorna med covid måste vakna. Det här är inte en lek. RIP Saul Soliz.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...