MMA-fighter åtalad för dubbelmord – riskerar dödsstraff

🎦 VIDEO+TEXT ✅ MMA-fighter flydde ur fångtransport - hittades nio timmar senare ✅ Döms för två mord samt manipulering av bevis ✅ Riskerar dödsstraff

I februari flydde MMA-fightern Cedric Marks ur en fångtransport på väg till Texas. Marks greps i Michigan och var på väg till Bell County Jail, Texas när han lyckades ta sig ur transporten och det tog hela nio timmar innan han greps. Marks och hans flickvän har nu dömts för mord som rubricerats som “capital murder”. De straffas dessutom för att ha manipulerat bevis.

Detta innebär att Marks, 44, och flickvännen Maya Maxwell, 28, riskerar dödsstraff eller livstid, utan möjlighet att bli frisläppt tidigare. Detta enligt definitionen från Quora. Maxwell ska även vara gravid och barnet är Marks.

Marks och flickvännen har åtalats för morden på Michael Swearingin och Jenna Scott. Swearingin, 32, som tillsammans med Scott hittades i en grav i Oklahoma, ska ha strypts. I skrivande stund har inget officiellt uttalande kommit angående dödsorsaken för Scott, 28, men enligt uttalanden har hon fått utstå “homicidal violence” – ungefär våld med uppsåt att mörda.

Marks har alltid hävdat sin oskuld men har nu alltså dömts för mordet på före detta flickvännen Scott. Marks är också en “person av intresse” i en utredning om försvinnandet av en av hans tidigare flickvänner, April Pease, som försvann 2009 i Bloomington, Minnesota.

Enligt Tapology har Marks ett matchfacit på 31-27-0, 1 NC och fightades senast i september förra året, en match han vann via domslut. Marks har även tävlat i Bellator men bara gått en match, som han förlorade 2010.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara