Första bilderna från UFC:s nya samarbete med Venum: “Ser för jävligt ut!”

✔ Officiellt: Då lanseras Venum! ✔ Fansen är oense

I april kommer UFC att inleda sitt samarbete med klädmärket Venum, som tar över stafettpinnen från Reebok.

Redan nu har dock fansen fått sig en smygtitt på samarbetet efter att bantamviktsmästaren Aljamain Sterling delat en bild på sin Instagram Story.

Där kan man se hur “Funkmaster” och topprankade fjäderviktaren Brian Ortega har på sig Venum/UFC-kläder. Reaktionerna från fansen är minst sagt delade, men merparten gillar inte det lilla man får se.

 – Ser för jävligt ut, Reebok var bättre, skrev en användare.


– Det är inte dåliga, bara inte kreativt eller intressant. Det är en standard t-shirt med en dyr logo, reagerade en annan med.


– Jag gillar det! Ser ut att ha en ganska ren design men inte alls lika tråkig som Reebok. Om priserna är rimliga så är jag med!

Många hade kanske hoppats på något mer fantasirikt från det franska klädmärket. Istället är det en minimalistisk design på både tröja och shorts, med UFC-logotypen på ena sidan och Venum på andra.

Det är dock långt ifrån klart om dessa kläder är officiella kläder som kommer att bäras under galor. Den officiella lanseringen kommer att ske nästa månad.HETAST JUST NU


UFC:s samarbete med Venum körs igång i april

UFC-chefen Dana White kunde nyligen avslöja att Venum officiellt kommer att lanseras den 10 april. Det betyder att UFC Fight Night: Till vs Vettori kommer att bli den första galan med de nya kläderna.

Det har spekulerats mycket kring hur Venum kommer välja att klä UFC-atleterna. Många fans var nämligen besvikna på hur UFC:s samarbete med Reebok utspelat sig.

Medan vissa har kritiserat Reeboks design så har andra problem med vinstfördelningen. Innan Reebok kom in i bilden i mitten av 2015 så kunde fighters själva jaga sponsorer att ha på sina kläder och på så sätt dra in extrapengar.

Många fighters har vittnat om att betalningen från deras sponsorer drog in mycket mer än vad de fick betalt från UFC. Det kom dock att förändras när Reebok tog över. Fighters fick istället kompensation utifrån hur många matcher de gått inom UFC, WEC och Zuffa (Strikeforce).

Har man bara gått 1-5 matcher så får man minimibeloppet på 2500 dollar, strax över 21 000 kronor. Mest får UFC-mästarna som drar in 40,000 dollar per match från Reebok, närmare 340 000 kronor. Det är oklart hur Venum kommer att välja att kompensera atleterna.

 

Vad tycker du om Venum-kläderna?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara