Kelvin Gastelum kliver in och möter Donald Cerrone på UFC 205

Enligt uppgifter till MMAnytt är UFC på jakt efter en ny motståndare till Jorge Masvidal. Anledningen till det är att Kelvin Gastelum är klar för att möta Donald Cerrone.

Dana White har bekräftat för ESPN att Kelvin Gastelum (12-2) kommer möta Donald “Cowboy” Cerrone (31-7, 1 NC) på UFC 205 i New York. Han kliver in som ersättare för Robbie Lawler (27-11, 1 NC) som drog sig ur galan för bara några dagar sedan.

Den tjugofyraårige Gastelum kommer från en imponerande seger mot den tidigare welterviktsmästaren Johny Hendricks (17-5). Han var schemalagd att möta Jorge Masvidal (30-11) på Ultimate fight night 98 i Mexiko men har nu skrivit på för att ta sig an Cowboy. Tidigare under kvällen fick MMAnytt uppgifter om att UFC jagade en ny motståndare för Masvidal, vem det blir återstår att se.

Cowboy har vunnit tre matcher i rad sedan han bytte viktklass till weltervikt. Han har vunnit elva av sina tolv senaste i de två kanske tuffaste divisionerna i organisationen. Med en seger över femterankade Gastelum kan han göra ett case för en titelmatch härnäst.

Matcherna som hittills rapporterats vara klara för UFC 205:

 • Lättvikt: (#7) Al Iaquinta vs. Thiago Alves
 • Mellanvikt: (#2) Chris Weidman vs. Yoel Romero (#3)
 • Mellanvikt: Rashad Evans vs. Tim Kennedy (#13)
 • Weltervikt: (#7) Donald Cerrone vs. Kelvin Gastelum (#5)
 • Lätt tungvikt: Marcus Rogerio de Lima vs. Gian Villante (#15)

Foto: Harry How/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Donald CerroneJorge MasvidalKelvin GastelumNyheterSenaste NyttZ-Klistrad artikel
2 Kommentarer
 • Headown
  15 September 2016 at 08:53

  Matchningen är det inga större fel på, den är väldigt tilltalande. Lawler vs Cerrone är bättre och jag hoppas att den kommer att materialisera sig längre fram. Larkin vs Cerrone som det också pratats lite om här på sidan är även den bättre enligt mig, men denna får duga, den gör nog ingen besviken. Krig “Cowboy”!

 • Wally Johnson
  15 September 2016 at 10:51

  Håller på Gastelum i det här fallet.

 • Svara