Meryl Streep nämner MMA under sitt Golden Globe-tacktal och blir starkt kritiserad

Det var få som kunde tro att den 67-åriga skådespelerskan Meryl Streep skulle kunna skaka om MMA-världen men det kunde hon – med råge. Under sitt tacktal under Golden Globe-galan nämnde hon sporten och fick svar på tal från bland annat UFCs president Dana White.

Det var säkerligen ingen som tänkte sig att skådespelaren Meryl Streep skulle nämna MMA när hon steg upp på scenen för att ta emot sitt Lifetime Achievement Award. 

Hon tog dock tillfället i akt att kritisera både Donald Trump och hans politik och fortsatte sedan att bunta ihop fotboll med MMA och sade att det inte var någon konst.

Du kan se hela talet här nedan:

Detta var vad hon hade Streep att säga om MMA:

“Who are we, and what is Hollywood anyway? It’s just a bunch of people from other places,” Streep said during the broadcast, which is watched annually by nearly 20 million viewers. ” … So, Hollywood is crawling with outsiders and foreigners. And if we kick them all out, we’ll have nothing to watch but football and mixed martial arts, which are not the arts.”

En av dem som reagerade starkt var UFCs president Dana White som sade att han ”…inte förväntar sig att en 80-årig kvinna vara ett särskilt stort fan av MMA” och att hennes uttalanden var obildade:


Även Bellators VD Scott Coker reagerade på Streeps uttalanden men bjöd istället in skådespelerskan till ett av sina kommande event:

Andra reagerade mer på hennes uttalanden om invandrare då MMA är en av världens mest mångfaldiga sporter:

 

Vad tycker du om Meryl Streeps uttalanden?

 

Omslagsbild: Denis Makarenko / Shutterstock.com 

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Dana WhiteZ-Klistrad artikelz-Senaste Nytt
25 Kommentarer
 • Profilbild på jense
  Jens
  10 januari 2017 at 09:32

  Nej det är inte konst per hennes definition. Men folk tittar på det som är populärt. Kan vara bättre att lägga sin elitistiska konstnärliga hjärna åt sidan och lugna ner sig lite, för att tjäna de pengar hon gör på att utföra ett ickejobb (per min definition) är helt sinnessjukt. Vilken bubbla hon lever i, helt rubbat. Bra skådis dock, men när skådisar börjar snacka politik och vad man ska tycka har det gått lite för långt. Varför skulle hennes åsikt vara så viktig att hon tror att andra bör lyssna på den. jag menar, det är inte därför hon är känd. Hålla tal inför sina privilegiade kollegor på en prisceremoni där man inte ens tävlat för att få pris.. Bah stick

 • Metallica
  10 januari 2017 at 10:34

  Hon gjorde en Åsa Romson…

 • Northlaender
  10 januari 2017 at 12:11

  När PK slår slint…. hon ville väl framstå som en duktig talare men det är nog bäst att hon fokuserar på skådespeleriet istället.

  • Johan
   10 januari 2017 at 06:43

   Finns få saker som är mer störande än oinsatta vänsterliberala kulturarbetare.

 • Pollo Frito
  10 januari 2017 at 12:13

  Sluta säg PK jävla rednecks. Så trött på dom som ska ursäkta sig att få skrika neger, och basha invandrare bara för dom känner sig sårade som muppen iPongo.

 • Idealman
  10 januari 2017 at 12:41

  Bra svar av Scott Coker. Dana borde ibland vara tyst. Att trycka på hennes höga ålder och överdriva den är fritidsgårds nivå. Sådant prat bra spär på hennes fördomar om mma utövare och mma fans.

 • FastenSeatbelt
  10 januari 2017 at 01:41

  I dagens samhälle kan i princip vem som helst kan tjäna som överstepräst med hjälp av onyanserade tweets och snedvridna brandtal till höger och vänster.
  Jag tycker att Meryl höll ett bra tal. Tänk primärt på kontext och innehåll. Att sedan göra lite sedvanlig ”klipp och klistra journalistik” och flytta fokus och kärna, DÄR cementeras människans dumhet i vår tidsålder. Dana svalde liksom betet i ett nafs.
  Poängen med Meryls tal är inte att förkasta MMA som konstform eller homogent (jag tror hon förstår att det också är konst med brett spektrum av folk), utan snarare belysa allas vår samhörighet som individer.
  Och var går gränsen rent politiskt och mänskligt i detta tal? Meryl understryker fundamentala värden för att inte fortsätta utför. Att talet hålls inför hennes privilegierade kollegor stämmer, men vi är uppenbarligen en del av dem?

  Anyway, Meryl kommer krävas på en ursäkt från alla som blivit butthurt, hon kommer tvingas be om ursäkt och hennes tal behöver återigen genomföras. Eller?

  • Northlaender
   10 januari 2017 at 01:56

   På vilket sätt fungerade påståendet i kontext då?

   • Hiho
    10 januari 2017 at 02:54

    De har valt in en clown som president, behövs det mer kontext?
    Hon har inte kunskaperna gällande MMA, men vemfan bryr sig när USA har 4 år av en twittergalen rysshjälpt trump att se fram emot.

   • FastenSeatbelt
    10 januari 2017 at 02:59

    Det är enkel retorik. Hon avslutar även med att citera Carrie Fisher på liknande retoriska sätt. Återigen, kärnan måste få tala sitt tydliga språk.
    Men absolut, som MMA-anhängare kan jag också reagera på just denna bit, men inte enligt mallen för 2017. Det behövs mer dialektik och gråskalor.
    Tänker du annorlunda? På vilket sätt fungerade inte påståendet i kontext?

    • Kirurgen
     10 januari 2017 at 03:15

     för att mma inte är något typiskt amerikanskt antar jag. hennas poäng är väl att om man sparkar ut alla icke-amerikaner så finns enbart fotboll och mma att titta på. jag antar att hennes poäng är att ha med arts i mma för att poängtera att det inte är någon konstform. talet i övrigt är väl ok.

     • FastenSeatbelt
      10 januari 2017 at 03:31

      Helt sant. Dock tänker jag att det är ”typiskt amerikanskt” att TITTA på MMA och amerikansk fotboll. Lite där ligger kanske poängen (utöver ordvalet då)?
      För 20 år sedan skulle hon troligtvis använt WWF, numera WWE? To prove a point, inte nödvändigtvis basha sporten/underhållningen.

     • Kirurgen
      10 januari 2017 at 03:40

      nja håller inte riktigt med då hon menar att skådespeleri som konstform blir utarmat och inte värt att titta på om det inte är representerat av folk med olika ursprung. att hon i nästa andetag refererar till mma och a-fotboll tolkar jag som att de är sporter som är homogent amerikanska och därför är det enda som finns att titta på.

     • FastenSeatbelt
      10 januari 2017 at 04:20

      Aha. Jag uppfattar henne inte så ordagrant. Hon vill knappast upphöja skådespeleri över de nämnda sporterna, eller? Talet handlar om medmänsklighet och vikten av mångfald. Hur som helst borde krutet i diskussionen ligga där?

     • Northlaender
      10 januari 2017 at 04:53

      När du har predikat klart och skenat iväg tillräckligt så kanske du kan återgå till att besvara min fråga om på vilket sätt hennes påstående om mma fungerade i kontext till hennes tal i helhet?

     • FastenSeatbelt
      10 januari 2017 at 05:14

      Ursäkta predikandet, jag försöker sätta ord på mina tankar, vilket inte alltid är så lätt.
      Utöver ovanstående svar, så fungerar det då Meryl inte talar i egenskap av MMA-expert och syftet inte är att basha MMA, kort och gott.
      På vilket sätt fungerar det inte i sin kontext?

     • Northlaender
      10 januari 2017 at 06:08

      Jag ser inte något sammanhang, påståendet om mma som icke-konst är ur kontext från etnisk mångfald i Hollywood som hon först syftar på.

     • www.MatiasAndres.com
      12 januari 2017 at 01:15

      Jag uppfattar absolut att hon anser skådespeleri och sin definition av konst som upphöjd över MMA. I mina öron låter det som att hon pratar om att utan konsten är vi endast kvar med fotboll och MMA som i sammanhanget får agera motpol. Det blir minst sagt löjeväckande då hon obildat pratar om mångfald i samma svep. Undra om hon vet vilka olika nationaliteter som just nu håller i bältena? Skulle inte tro det, därför bör hon inte uttala sig :)

     • FastenSeatbelt
      12 januari 2017 at 09:29

      Då uppfattar vi olika. Sporterna får inte agera motpol till konsten i sig, utan snarare representera bortfallet av mångfald i USA. Med en holistisk utgångspunkt av talet är det alltså irrelevant vilka nationer/ursprung som finns representerade i NFL eller MMA, så diskussionen blir snedvriden. Tyvärr ett vanligt mänskligt fenomen som återkommande blottas p.g.a. Twitter och liknande alster.
      Om talet istället skulle handla om sporter, utan några abstrakta element etc. Då är uttalandet löjeväckande och ignorant. I ett sånt läge skall argument om vilka som håller i bältena etc plockas fram. Är du med på skillnaden?

  • Profilbild på jense
   Jens
   12 januari 2017 at 09:32

   Ja vi är också privilegiade för vi föddes med silversked i mun jämfört med andra länder. Och det är vi som trycker hårdast på dessa problem. Medans folk i fattigare länder inte bryr sig om detta öht. Lösningen är inte att sitta och diskutera allas lika värde som någon jävla överhet på Aftonbladet (journalister överlag, media, politiker) utan att konkret göra något åt problemet om man nu tycker det är ett problem :)

   • FastenSeatbelt
    12 januari 2017 at 01:45

    Ja, alltså poängen som jag främst vill åt är att vi som MMA-anhängare skjuter oss själva i foten om det skapas ett drev i den svart-vita anda som så ofta florerar i dagens samhälle. Det är många tomma tunnor som skramlar och ryggdunk med snedvridna intentioner.
    Att belysa mångfald och lika värde är aldrig fel, men precis som du säger så behövs främst konkreta åtgärder.
    Fred på jorden :D

 • Godless
  10 januari 2017 at 07:36

  Responsen var ett solklart fall av hjärta vs hjärna. Dana, känslomänniska som han är, svarar ofiltrerat från hjärtat baserat på hans initiala känslor, medans Coker svarar mer genomtänkt och produktivt. Jag har båda delarna i mig. Brukade vara mer Dana men har med tiden mer lutat mer åt Scott´s metod.:)

  Talet var med all säkerhet uppbyggt på goda intentioner men faller pladask då hon i mina ögon framstår som väldigt okunnig och löjeväckande faktiskt.

 • Steve Navy
  10 januari 2017 at 11:28

  Varför bry sig?

 • Steve Navy
  11 januari 2017 at 10:58

  Ni bryr er verkligen om vad Meryl säger…och ger henne det hon vill ha.
  Hon är bara en fis i rymden och inget att bry sig om. Who gives a f..k.

 • Svara