Detaljen avslöjade Paige VanZants otippade satsning

✔ Skriver på nytt kontrakt ✔ Varken UFC eller MMA ✔ "På väg att förändra spelplanen"

MMA-stjärnan Paige VanZant, 26, slutförde nyligen sitt UFC-kontrakt och sedan dess varit fri att förhandla med andra organisationer.

VanZant, som har miljontals följare på sina sociala medier, har varit klar och tydlig med sin begäran om en rejäl löneökning vid nästa kontraktsskrivning. Detta eftersom hon enligt egen utsago tjänar avsevärt mer pengar genom företagssamarbeten än vad hon gör för att fightas.

Nu verkar hon ha fått sin vilja uppfylld – men inte av en MMA-organisation. Något otippat har VanZant istället valt att gå över till Bare Knuckle Fighting Championship.

Paige VanZant hintar om stora nyheter

VanZant la under onsdagskvällen upp ett Instagraminlägg där med en bild som visar hur hon skriver på ett kontrakt.

– Kontraktet signerat. På väg att förändra spelplanen. Matchnyheter kommer snart, står det att läsa i inlägget, som har hashtagen #bigbusiness.

Den som zoomade in på bilden kunde också urskilja både Bare Knuckle Fighting Championship och organisationens vd David Feldman från den gryniga texten – något som snabbt påpekades i kommentarsfältet.

 

– Står det Bare Knuckle Fighting? kommenterade en Instagramanvändare.

– Det står både David Feldman och Bare Knuckle Fighting Championship, skrev annan.

BKFC hade dessutom nyligen rapporterats förhandla med VanZant, vilket fick många att sätta ihop ett plus ett.

Det dröjde inte heller länge innan ESPN kunde bekräfta att det de facto är BKFC som blir VanZants nya hem.

Hånades av Dana White: “När du snackar – och sen får stryk …”

VanZants sista UFC-match utspelade sig på så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi förra månaden och resulterade i en snabb förlust mot topp 15-rankade Amanda Ribas, som fick till ett armlås i den första ronden. Därefter möttes VanZant av en tämligen hånfull kommentar från UFC-bossen Dana White.

– När du snackar om allt det där, “jag får inte tillräckligt med betalt”, och fightas inkonsekvent, en gång det senaste året, skador, och sen får stryk i matchens första rond… Hon borde definitivt testa den fria marknaden, sa Dana White på en presskonferens efter VanZants förlust.

Nu ser förhandlingarna med UFC-konkurrenterna ut att ha lönat sig, även om finansiella detaljer från det nya kontraktet är okända. Klart står att vi härnäst får se VanZant testa sin lycka i den cirkulera ringen härnäst – där fightingen sker utan några handskar.


SE ÄVEN: Paige VanZant förlorar – slutet på UFC-karriären?


 

Hur tror ni läsare att Paige VanZant står sig i BKFC? Kommentera!

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Paige VanZantSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara