Skandaldomaren från ”GGG” vs. Alvarez kommer inte döma UFC 216

Skandaldomaren Adelaide Byrd kommer inte att delta under UFC 216 som planerat, det hävdar nu ett flertal källor.

Domaren Adelaide Byrd har minst sagt varit i hetluften efter det kritiserade domslutet som gjorde att boxningsmatchen mellan toppboxarna Canelo Alvarez och Gennady ”GGG” Golovkin slutade oavgjort.

Boxningmatchen i sig bjöd på tolv underhållande ronder men resultatet fick heta känslor att svämma över hos många fans och professionella atleter som sade att domslutet pekade ut problemet med boxning nuförtiden.

En av dem som kritiserade domslutet var UFCs president Dana White som adresserade The Nevada Athletic Commission (NSAC), den kommission som överser matcher i delstaten:

Adelaide Byrd kommer inte att få döma UFC 216

Adelaide Byrd har varit domare sedan 1997 och även dömt MMA-matcher, det är dock inte första gången som hon blivit starkt kritiserad för sina domslut.

När matchen mellan Vasyl Lomachenko och Nicholas Walters skulle ta vid i 2016 så bad högt uppsatta chefer att Byrd inte skulle få chansen att vara domare, en önskan som inte slog in.

Nu verkar det dock som att Byrds kritiserade domslut fått konsekvenser. Enigt flera källor så är hon numera borttagen som domare under UFC 216 den 7 oktober:

Två titelmatcher

UFC 216 kommer att bjuda på en match om interrimbältet i lättvikt mellan Tony Ferguson och Kevin Lee och i kvällens delade huvudmatch ser vi flugviktsmästaren Demetrious Johnson försvara sitt bälte för elfte gången i en potentiell rekordmatch.

Oavsett resultat ser det dock ut som att domare Byrd inte kommer att vara en del av den efterlängtade galan.

 

Var det rätt beslut att avlägsna Byrd?

 

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste NyttUFC 216

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...