Från vänster: Adam Westlund, Nico Musoke och Robin Roos, alla aktuella för helgens Superior Challenge 20. Foton: Stefan Romare för MMAnytt

Historiskt ögonblick för svensk MMA!

✅ Glädjebeskedet: "Har tagit tolv år och 20 galor att komma hit"

Superior Challenge har tagit ett historiskt steg för svensk MMA. Under tisdagen meddelar organisation nämligen att man för första gången någonsin fått tillstånd att hålla samtliga tio av sina matcher på kommande Superior Challenge 20 under “Unified Rules”, eller internationella MMA-regler.

Läs mer: De har banat vägen för sporten i Sverige: “Vi älskar MMA …”

Det här är första gången en svensk organisation fått tillstånd att hålla en hel gala under de internationella reglerna, vilka är desamma som tillämpas på t.ex. UFC-galor.

Tidigare har alla UFC-galor i Sverige fått tillstånd att använda dessa regler från det Svenska MMA-förbundet, men detta markerar alltså första gången en helsvensk organisation fått göra detta. Superior Challenge har tidigare tillåtits hålla ett antal av sina matcher under “Unified Rules”, men aldrig tidigare samtliga matcher på en gala.

“Har tagit tolv år och 20 galor att komma hit”

Tidigare har de matcher som inte godkänts för de internationella reglerna fått gå under svenska professionella MMA-regler, vilket är en mildare variant av regelverket som bland annat inte tillåter armbågar.

– Över tjugofem fighters har blivit värvade av UFC och Bellator direkt efter deras matcher här, varav fyra efter förra galan. Vi är en internationell organisation och det här historiska ögonblicket gör det möjligt för våra svenska och nordiska atleter att vänja sig vid ett internationellt regelverk. Det har tagit svensk MMA och Superior Challenge tolv år och 20 galor att komma hit och jag ser fram emot att avnjuta detta historiska ögonblick på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen nu på lördag, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International, i ett meddelande till MMAnytt.

Läs också: Här hittar du biljetter till Nordens största MMA-gala!

Superior Challenge 20 går av stapeln i Victoriahallen i Stockholm i samband med Fitnessfestivalen nu på lördag den 7 december. Kolla in allt du behöver veta inför den kommande svenska storgalan här.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara