Toppmatch i flugvikt: “Uncle Creepy” McCall möter Kyoji Horiguchi

✅ Horiguchi är bantamviktsmästare och har åtta raka segrar✅ McCall har två raka förluster

Det står nu klart att två av flugviktsklassens toppnamn kommer att ryka ihop då Rizin FF nyligen utannonserade att Kyoji Horiguchi kommer att möta Ian “Uncle” McCall under Rizin FF 9 den 6 maj.

Horiguchi har åtta raka segrar

Horiguchi är ansedd att vara en av de absoluta bästa flugviktarna i världen med ett samlat matchfacit på 23-2. Den 27-åriga japanen gick åtta matcher i UFC och förlorade endast titelmatchen mot divisionsmästaren Demetrious Johnson i april 2015.

Sedan dess har Horiguchi samlat ihop åtta raka segrar och vunnit bantamviktstiteln i Rizin FF genom att möta och besegra Manel Kape och Shintaro Ishiwatari under samma kväll.

Riktigt samma flyt har inte McCall haft sedan han förlorade mot flugviktsmästaren Johnson i juni 2012, detta efter att deras första match slutade oavgjort. “Uncle Creepy” kom att gå ytterligare fyra matcher i UFC efter det och vann två av dem.

McCalls problem har varit till större delen utanför buren då han fått ett stort antal inställda matcher och dragits med hälsoproblem som fått honom att överväga en pension. Den 29 december 2017 gjorde han sin debut för Rizin FF men matchen slutade snöpligt för McCall då domaren blev tvungen att avbryta mötet när McCall öppnade upp ett stort sår på huvudet på repen som omgärdar ringen.

Tenshin är tillbaka!

Rizin FF 9 är organisationens första gala under 2018 och kommer även att bjuda på en match mellan Kape och Kai Asakura samt ännu en match med toppnamnet Tenshin Nasukawa vars motståndare ännu inte är avslöjad.

Matchen mellan McCall och Horiguchi kommer att gå i en speciell viktklass med en maxgräns på 61 kg, till skillnad från UFCs flugviktsklass där maxgränsen är 57 kg.

 

Kategorier
Ian McCallSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...