Tränaren om GSP vs. McGregor: “Största matchen i UFC:s historia”

Firas Zahabi är säker på att en superfight mellan Georges St-Pierre och Conor McGregor skulle bli den största MMA-matchen någonsin.

Det är högst oklart vad som väntar härnäst för den tidigare weltervikts – och mellanviktsmästaren Georges St-Pierre, sedan han för andra gången i rad lämnade ifrån sig ett UFC-bälte efter en framgångsrik titelmatch.

Tränaren Firas Zahabi verkar vara ute efter en superfight för St-Pierre. Nyligen nämnde Zahabi både den obesegrade boxaren Floyd Mayweather och UFC:s lättviktsmästare Conor McGregor som tänkbara motståndare för den kanadensiske stjärnan – och nu fortsätter han att diskutera en potentiell superfight mellan “Rush” och “The Notorious”.

LÄS MER: Tränaren vill se GSP i en “megafight” – mot Mayweather eller McGregor

“Rekordet skulle inte slås på 10 år”

Zahabi medger att McGregors slagkraft är något St-Pierre måste akta sig för och anser därför att det vore en spännande match, trots St-Pierres viktövertag. Då St-Pierre och McGregor är två av UFC:s största pay-per-view-stjärnor någonsin menar han att en match mellan de två troligtvis skulle slå alla rekord med råge.

“He’s got the touch of death in his hands,” sa Zahabi till Express Sport. “So I think him and Georges would be a phenomenal fight. It would probably be the biggest fight in UFC history and MMA history and that record wouldn’t be broken for ten years. So why not do it?”

RELATERAT: Georges St-Pierre öppnar som oddsfavorit mot Conor McGregor

Fighters, journalister och fans har länge spekulerat kring en megafight mellan St-Pierre och McGregor, men om matchen faktiskt kommer att bli av är högst oklart. Efter att ha avklarat kontraktsförhandlingarna med UFC skulle McGregor troligtvis först behöva försvara lättviktsbältet i sin nästa match – om han inte väljer att göra som St-Pierre och lämna ifrån sig titeln, det vill säga.

LÄS MER: För Conor McGregor handlar fighting om passion – inte pengar

Kategorier
RekommenderatSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...