Uppgifter: Veteranen går i pension efter helgens knockoutförlust

✅ Enligt flera olika rapporter har den trefaldige titelutmanaren nu valt att lägga handskarna på hyllan

UFC 232 var en sann storgala som levererade avslut, spektakel och rubriker. En av de mindre publicerade nyheterna som kom ur galan var ett flertal påståenden om att fjäderviktaren och trefaldige titelutmanaren Chad “Money” Mendes (18-5) valt att gå i pension efter den brutala knockoutförlusten mot Alexander Volkanovski. Mendes har själv inte bekräftat dessa uppgifter, men både den australiensiska sportsidan 2on4 Sports samt MMA-journalisten Farah Hannoun påstår sig nu bekräfta rapporterna.

Flerfaldig titelutmanare

Mendes byggde upp ett namn för sig själv i WEC, där han var obesegrad med fyra raka segrar innan han debuterade i UFC. Efter två segrar i oktagonen tilldelades han titelchans mot Jose AldoUFC 142 men förlorade på knockout i den första ronden. Mendes gick vidare till att avsluta fighters som Clay Guida, Ricardo Lamas och Darren Elkins, men trots sammanlagt tre titelchanser lyckades han aldrig vinna fjäderviktsbältet.

Hittills har Mendes endast förlorat mot före detta UFC-mästare som Aldo, Conor McGregor och Frankie Edgar – samt den stigande talangen Volkanovski som nu har sex raka segrar i UFC. Mendes lämnar UFC med ett matchfacit på 9-4 i organisationen.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara