Vilken målsättning har Mixed Martial Arts Fighters Association?

En grupp MMA-fighters, med bland andra Jon Fitch i spetsen, gör nu ett allvarligt försök att starta en fackförening för fighters. Den stora frågan är vilken målsättning man har med den nya organisationen, som fått namnet Mixed Martial Arts Fighters Association. Vad hoppas Fitch och company egentligen uppnå?

Tankarna på en fackförening för MMA-fighters har de facto funnits ganska länge men nu verkar det som om embryot till en sådan organisation sent omsider har skapats. I en intervju med bloodyelbow.com berättar Jon Fitch, Ryan Jimmo, Nate Quarry och Brandon Vera om beslutet att starta Mixed Martial Arts Fighters Association (MMAFA) och vad man hoppas uppnå med organisationen. Det är inte helt okontroversiellt att göra något sådant i USA, allra helst inte i MMA-världen där det hittills inte har förekommit någon facklig verksamhet alls, och mycket av kärntruppens initiala arbete har varit att locka med sig andra MMA-fighters ombord.

En fråga som många har ställt sig är om MMAFA bara är öppen för UFC-fighters eller om Bellator, WSOF och andra organisationer fungerar lika bra. Fitch slår fast att man håller dörren öppen för fighters från alla tänkbara fighterorganisationer.

Vi får också veta att man inte kommer att ta ut några medlemsavgifter. MMAFA kommer istället att finansieras via olika reklamsatsningar. Nate Quarry berättar i artikeln att man vill jobba för att MMA-fighters ska kunna få exakt samma rättigheter som alla andra idrottare har i USA. Kvartetten påstår att man har ett massivt stöd från alla fighters för sin satsning.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jon FitchSenaste Nyttz-Fighters

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Erik Svanborg
    4 November 2015 at 11:53

    Verkligen på tiden! Helt sjukt att det inte finns. Nog behövs en organisation som ombesörjer fighters intressen när man har med en sådan enormt mäktig och dominerande arbetsgivare som UFC att göra, i en idrott där man bokstavligen slåss för sitt liv och riskerar livslånga men.

  • Svara