Oliver Enkamp ser stora svagheter hos Danny Roberts : “Något man kan utnyttja”

🎦VIDEO+TEXT ✅ Inför sin andra match i UFC har den unge svensken analyserat motståndaren ✅ "Svagheter ligger just i hans grundteknik"

På lördag kommer ett av sveriges framtidshopp inom MMA att gå sin andra match i UFC. 26-årige Oliver Enkamp (7-1) gjorde sin UFC-debut på UFC Fight Night 109 mot fransmannen Nordine Taleb och förlorade på enhälligt domslut i ett tappert försök som trots allt fick upp mångas ögon för den unge talangen. Nu med ett fullständigt träningsläger och alla väsentliga förberedelser är han redo för att säkra den första vinsten i UFC.

Enkamp ställs mot hemmafightern Danny Roberts (14-3) på UFC Fight Night 127 i London, som kommer in i matchen från en knockoutförlust mot ingen mindre än just fransmannen Taleb. Roberts är dock betydligt mer erfaren, men inte utan sina brister. I en lång intervju med MMAnytt berättade Enkamp om sin motståndare, och han ser flera svagheter som han hoppas på att utnyttja lördag kväll.

“Han verkar gilla vara mest på fötter, stå och utväxla slag. Han har en boxningsbakgrund men han verkar sparka mycket. Ståendes så har jag sett att han gör väldigt stora rörelser, han kommer in med hela kroppen, han kastar sig fram med teknikerna, allt framåt, det år något som man kan utnyttja timing-mässigt. Det blir lätt att läsa en sådan fighter som gör väldigt stora rörelser, och han rör sig mycket, han studsar, han vill röra sig på utsidan hela tiden, han gillar inte att stå inne och slagväxla.”

“Så jag tror att några av hans svagheter ligger just i hans grundteknik, att han gör lite för stora rörelser helt enkelt. Sedan har jag märkt att hans takedown defence inte är helt hundra, i en av hans senaste matcher mot Bobby Nash blev han nertagen ganska enkelt. Det kanske är de två största svagheterna skulle jag säga.”

Enkamps enda förlust kom mot Taleb, innan dess hade han avslutat alla utom två av sina motståndare, och har segrar över bland andra Guram Kutateladze och Frodi Vitalis Hansen. Han kommer från en kampsportsfamilj och har både tränat och tävlat inom karate långt innan han blev aktuell för MMA.

Se hela intervjun med Enkamp i videorutan ovan!

Hur tror ni det går för Enkamp på UFC FIght Night 127? 

Kategorier
ExklusivtOliver EnkampSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...