Karl Albrektsson förlorar för första gången i karriären – åker ur turneringen

Karl Albrektsson gav allt han hade, men åkte i slutändan på karriärens första förlust mot ryssen Valentin Moldavsky via enhälligt domslut.

22-åringen Karl Albrektsson (5-1) gick nyss upp i öppningsronden av Rizin World Open Weight Grand-Prix i Japan. Där ställdes han mot den obesegrade ryssen Valentin Moldavsky (4-0) – och åkte tråkigt nog på en domslutsförlust efter en jämn match.

Albrektsson, som till vardags tränar på Pancrase Gym under Omar Bouchie, såg riktigt fokuserad ut. Ståendes var det mycket jämnt under den första ronden, där den marginella skillnaden var att Moldavsky lyckades pressa upp Albrektsson mot hörnet av ringen samt fick till en nedtagning en nedtagning mot rondens slut.

Valentin Moldavsky

Valentin Moldavsky representerar Fedor Emelianenkos team, och är lagkamrat med Vadim Nemkov som Albrektsson sist besegrade via delat domslut. Foto: Rizin FF/Sachiko Hodaka

Blev sänkt och kontrollerad på marken

Även den andra ronden var jämn, men det var just i klinchen och med nedtagningarna som ryssen drog ifrån på poängkorten och inte gav Albrektsson rum att jobba. Stående landade bägge fighters hårt i slagväxlingarna, men även här låg fördelen slutligen hos Moldavsky som lyckades sänka svensken.

Ryssen följde sedan med ner till marken och kunde kontrollera en skakad Albrektsson, som aldrig fick tillräckligt med utrymme att jobba sig upp innan rondens slut.

Foto: Mazdak Cavian

Albrektsson var hela tiden med i matchen, men tiden rann iväg och ryssen låg snäppet före. Foto: Mazdak Cavian

Ingen tredje rond

Turneringsformatet liknar det som körs i The Ultimate Fighter, där det är två ronder och matchen endast går till en tredje om den döms oavgjord. Därav var matchen slut efter 10 minuter, då Moldavsky utsågs till vinnare av alla tre domare.

Resultat: Valentin Moldavsky besegrade Karl Albrektsson via enhälligt domslut.

Foto: Micha Forssberg

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Karl AlbrektssonNyheterPancrase GymRekommenderatRizin Fighting FederationSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
2 Kommentarer
 • Headown
  25 September 2016 at 11:58

  Neeeeeeeeeeeeej! Aja, han är tillbaka starkare än någonsin efter detta.

  • Rövspättan
   25 September 2016 at 12:42

   Underhållande fight dock! Han kommer tillbaka, grabben är ju fasen bara 22! Han kommer bli stor

  Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...