Superior Challenge 11: Liverapportering

Nedan följer liverapportering från Superior Challenge 11 i Södertälje med start ca klockan 19:00.

Har ni några frågor innan galan kommer igång är det bara att ställa dem bland kommentarerna och svar kommer!

David Diaz vs Paul Amelia

Rond 1
En mycket avvaktande start, till den grad att domaren måste uppmana dem att komma igång. Trots uppmaningen utväxlas knappt några slag alls och de som kommer missar allt som oftast. Hade det varit Pride FC hade det blivit två gula kort. Båda verkar vilja reagera istället för att agera och domaren vill få fart på dem igen. Plötsligt händer det. Diaz ligger i mattan och Amelia firar för fullt.

Resultat: Paul Amelia besegrade David Diaz via KO i rond 1

Michael Yayo vs Faissal Harrar

Rond 1
Yayo tar mitten av buren och de cirklar runt. Inga slag eller sparkar utväxlas under en stund. Vid första riktiga kontakten får Harrar händerna om sin motståndare, lyfter inom och efter justerande åker de ner i backen. Efter scramble låser Harrar in en giljotin som ser tight ut men efter att ha dragit och slitit i kanske en minut så ger han upp och får Yayo på topp i guarden. Harrar får tillsägelse att inte sparka mot huvudet på Yayo nere på mattan. Yayo förbättrar till halvguard. Svensken avslutar första ronden i topposition.

Rond 2
Första framgångsrika tekniken är en låg spark från Yayo. Mycket avvaktande och några låga sparkar. Matchen går till mattan med svensken i botten men han vänder direkt. Harrar försöker komma upp men åker ner i mitten av buren. Yayo jobbar i guarden en längre stund men det är inte mycket som händer och domaren ställer dem upp. Snurrande slag från Yayo som väcker publiken till liv men därefter blir det åter avvaktande. Ronden avslutas i klinch upp mot buren.

Rond 3
Delar av publiken skanderar “Michael” innan matchen kommer igång vilket är trevligt. Matchen inleds igen med Yayo i mitten och de cirkulerar. Yayo satsar på ett tungt slag och får betala genom att bli nedtagen. Harrar hamnar i sidoposition men tappar den kort därefter. Därefter följer mycket kamp om position där makten skiftar tills Yayo lyckas hålla toppositionen. Yayo är i guarden men blir neutraliserad av sin motståndare och domaren uppmanar dem att komma igång. Yayo ställer sig upp och sparkar sin liggande motståndare på benen några gånger innan han dyker ner igen. Där hålls matchen tiden ut.

Yayo bör ha gjort tillräckligt för att vinna men det var inte vackert och tyvärr inte så underhållande. Men imponerande att han höll ut när han satt fast i strypningen!

Resultat: Michael Yayo besegrade Faissal Harrar via enhälligt domslut

Jonathan Svensson vs Derek Gauthier

Rond 1
Svensson får in en träff tidigt i matchen och Gauthier är uppenbart skakad. När Svensson går på växlar Gauthier nivå och lyckas med nedtagningen. Väl nere försvarar sig Svensson väl och lider ingen skada innan de kommer upp igen. De går in i klinch och än en gång träffar Svensson bra. Kanadensaren har samma recept men Svensson kommer upp efter en stund. Svensson får in fler träffar och är den som har övertaget stående. De utväxlar slag stående och precis när ronden är över tar kanadensaren ett knä.

Rond 2
Svensson åker tidigt i backen men jobbar sig upp snabbt. Gauthier försöker sig på en strypning under positionskriget men Svensson har identifierat det, rullar ut och fortsätter stående. Svensson verkar bli allt mer avslappnad och mer varierad i sina attacker. Kanadensaren har öppen mun och upplevs därför i kombination med sitt rörelsemönster som trött. Han har dock ork nog att försöka ta det till mattan igen men Svensson avböjer mer än en gång. Gauthier klinchar och får in flera knän mot kroppen innan de separerar. Kanadensaren håller mitten av buren, skär av och lyckas med en nedtagning upp mot burväggen strax innan ronden är slut.

Rond 3
Under ett nedtagningsförsök försöker sig Svensson på ett högt knä mot huvudet som blir fångat och han åker i backen. Men Svensson har gång på gång visat prov på att han kan komma upp och det gör han även denna gång. Kanadensaren försöker på en single leg och kämpar en stund innan matchen är nere på mattan igen. Gauthier jobbar inifrån guarden och får iväg några slag. Svensson kommer upp och får fin utdelning med slag men då vill kanadensaren ner igen och lyckas. Gauthier försöker fånga en arm men Svensson är inte intresserad och det fortsätter stående. Svensson undviker ännu ett nedtagningsförsök.

Resultat: Jonathan Svensson besegrade Derek Gauthier via enhälligt domslut

Michel Ersoy vs Martin Fouda

Rond 1
Matchen inleds med hög fart och tidigt försöker Ersoy att få händerna om nacken på Fouda för en giljotin. Fouda lyfter upp och kastar matchen till mattan där han får dominant position. Matchen ställs upp av domaren efter ett kortare tag då det inte händer tillräckligt. Ersoy är den mer rörlige av dem två med Fouda hotar med tunga slag med stadigt planterade fötter. Fouda får tag på ett ben och driver snyggt nedtagningen tills den sitter. Fouda jobbar från topp med att försöka etablera sin position på mattan men Ersoy stretar emot. Ersoy söker kimuran och lyckas få loss armen men har inte tillräckligt med tid för att lyckas med tekniken.

Rond 2
I inledningen av andra ronden är det Ersoy som får bäst utdelning med sparkar. Även om det inte utdelas mycket slag eller sparkar så är det Ersoy som styr matchen och få bäst utdelning med jabbar och sparkar mot benen och kropp. Fouda håller sig med ryggen mot burväggen och Ersoy styr genom att sätta press med jabbar. Med tio sekunder kvar lyckas Ersoy med en nedtagning.

Rond 3
De utväxlar både slag och sparkar och båda ser fräscha ut trots två tuffa ronder. Ersoy är fortsatt den rörlige och Fouda laddar för tunga slag och är mer stillastående. Ersoy är den som pressar framåt. Nedtagningen ser inte bra ut med sitter trots det för Ersoy. Ersoy jobbar från sidoposition men lossar inte slag utan verkar söka efter en arm. Ersoy exploderar till full mount och därefter tar han rygg på Fouda. Ersoy plattar ut sin motståndare och slår men Fouda kommer till knäna igen. Ersoy sätter kroppstriangel och jobbar för strypning från ryggen men lyckas inte innan tiden är slut.

Resultat: Michel Ersoy besegrade Martin Fouda via enhälligt domslut

Fernando Gonzalez vs Roberto Pastuch

Rond 1
Matchen inleds i ett rasande tempo med vevande slag från båda. Därefter är det klinch upp mot bur som gäller och det är Pastuch som jobbar för nedtagningen med ett single leg. Pastuch når ingen framgång och domaren startar om dem stående. De går in i klinch igen och kort därefter är det Gonzalez som lyckats med nedtagningen. De kommer upp igen och jobbar både i klinch och trots att de separerar kort så är de snart tillbaka i positionen tills Gonzalez får ner Pastuch. Gonzalez får in flera bra träffar från topposition.

Rond 2
Mer klinch i början av första ronden. Efter ungefär en minut särar de och utväxlar slag men hamnar åter i klinch där de växlar att ha dominant position. De får båda utdelning stående, mest Gonzalez, men förr eller senare verkar de alltid hamna i klinch. Denna gång blev det istället en lyckad nedtagning från Pastuch upp mot buren. Gonzalez kommer upp, klinchar och tar ner Pastuch. Gonzalez håller positionen på mattan ronden ut.

Rond 3
Gonzalez rör sig vackert och får utdelning med händer gång på gång. Pastuch ger igen men inte lika mycket eller ofta. Pastuch faller till mattan och Gonzalez. Gonzalez jobbar med slag från topp men de är få och långt emellan. Gonzalez jobbar på att förbättra sin situation efter att ha kommit till halvguard men lyckas inte. Ställer sig kort upp, lossar ett slag och dyker ner i guarden på Pastuch. Gonzalez behåller positionen och jobbar metodiskt med slag. Men Pastuch kommer upp och med trettio sekunder kvar försöker han få ner det till mattan vilket han inte lyckas med. Matchen avslutas stående där Gonzalez får in några knän.

Resultat: Fernando Gonzalez besegrade Roberto Pastuch via enhälligt domslut

Simon Sköld vs Dan Gibbon

Rond 1
Sköld håller står med sidan åt motståndaren i sann karatestil och får iväg några sparkar innan de hamnar i klinchen. Efter positionskrig så separerar de. Sköld lockar med slag, tar ett grepp om livet på Gibbon och de åker ner i mattan. Gibbon försöker få till ett benlås från ryggläge på mattan men får inte till det och de återgår till stående. Sköld pressar i klinch upp mot buren fram tills han åter får ner matchen till mattan. Sköld jobbar länge på att förbättra sin position och med tio sekunder kvar kommer han till sidoposition.

Rond 2
Sköld inleder med en sidospark och därefter en hög spark som får honom att vingla till, men han håller balansen. Gibbon försöker med en pushkick mot kroppen och tappar balansen. När han ska kliva upp sätter Sköld en serie med slag tills Gibbon fått nog och domaren brutet.

Resultat: Simon Sköld besegrade Dan Gibbon via teknisk knockout i rond 2 (0:51)

Abbe Joof vs Mohammed Sayah

Rond 1
Avvaktande start men det är Joof som håller mitten och pressar. Efter mer avvaktan, där Joof tydligt visar sitt missnöje med motståndarens ovilja att komma igång, så rör sig Sayah snabbt fram och klinchar upp mot buren. Där håller han matchen i ungefär en minut innan de separerar. Hög spark från Joof och Sayah faller en kort stund till mattan. De fortsätter stående och svensken pressar Sayah som verkar ha återhämtat sig. Joof fortsätter att jobba med sparkar mot kroppen på Sayah. Med 15 sekunder kvar blir Joof nedtagen.

Rond 2
Två sparkar från Joof som mest får smaka luft. Sayah sparkar men benet fångas och Joof får ner sin motståndare till mattan. Sayah vill inte vara sämre så han kommer upp och tar ner svensken. Sayah jobbar med slag från sidoposition. Sayah försöker byta sida med ett grepp om Joofs nacke men lyckas inte och hamnar till slut i guarden där han istället får utdelning med många slag. Med mindre än två minuter kvar får Sayah ett poängavdrag för att ha skallat Joof. Matchen startas om stående. Joof vandrar efter Sayah i buren och med ca 15 sekunder kvar i ronden lyckas Sayah få ner matchen till mattan.

Rond 3
Joof kommer in med hög fart men blir nedtagen. Sayah jobbar från topposition med regelbundna slag och han förbättrar sin position från tid till tid. Med 75 sekunder kvar försöker Joof komma upp men Sayah tar då ryggen. Men med 40 sekunder kvar kommer Joof loss. Sayah lyckas dock få ner matchen till mattan igen.

Resultat: Abbe Joof vs Mohammed Sayah slutar oavgjort (efter att Mohammed Sayah fått poängavdrag).

Diego Gonzalez vs Karim Mammar

Rond 1
Gonzalez får galans hittills mest högljudda välkomnande av publiken.

En skrevspark drabbar Gonzalez i inledningen av ronden. Han skakar snabbt av sig den. Efter stående slagväxlingar stående lyckas Gonzalez med en nedtagning. Efter att Mammar kommer upp så lyckas Gonzalez få ner matchen till mattan igen. Gonzalez håller Mammar nere på mattan vid buren i sidoposition. Gonzalez försöker få tag i en arm men lyckas inte, förlorar positionen och de kommer upp. Mammar sätter några låga sparkar. Gonzalez haltar lätt när han går tillbaka till sin hörna.

Rond 2
Mammar fortsätter att söka de låga sparkarna och Gonzalez pressar upp mot buren och försöker få ner det till mattan men lyckas inte. Domaren startar om dem i mitten av buren. Mammar växlar mellan låga sparkar och sparkar mot kroppen, Gonzalez söker klinch och nedtagning. Efter ett tag når Gonzalez framgång med nedtagningen upp mot buren. Gonzalez håller positionen ronden ut.

Rond 3
Mammar får fäste med både sparkar och slag men Gonzalez fortsätter att röra sig framåt. Efter ett kortare avbrott är det Mammar som får in flera knän i ansiktet på Gonzalez som inte går ner utan fortsätter att driva framåt. Gonzalez får till en nedtagning. Svensken får jobba hårt på att bara hålla nere Mammar och får inte till någon offensiv. Mammar kommer upp med ryggen mot buren och domaren återställer stående. Mammar slår och sparkar och Gonzalez söker klinch. Mammar matar med slag medan Gonzalez går på nedtagningen. Gonzalez sätter en giljotin blixtsnabbt och Mammar har inget annat val än all klappa. Otrolig insats!

Resultat: Diego Gonzalez besegrade Karim Mammar via submission (giljotin) i rond 3

Besam Yousef vs Max Duarte

Rond 1
Yousef drar matchen till stående klinch upp mot buren och där håller han det länge. Duarte vänder tillfälligt på steken men Yousef arbetar sig tillbaka till positionen. Svenske utsätter Duarte för dirty boxing och knän i klinchen och för en stund ser det ut som att ska lyckas avsluta. Men Duarte svingar vilt och är inte alls redo att ge sig. De är en kortare stund i mitten av buren men resten av ronden spenderas upp mot burväggen med Yousef som sätter pressen.

Rond 2
Duarte får in en stor mängd slag och Yousef ser skakig ut på benen. Yousef hittar styrkan att hålla sig kvar i matchen och kort därefter är de på mattan och göteborgaren stryper ut Duarte!

Resultat: Besam Yousef besegrar Max Duarte via submission (d’arce choke) i rond 2

David Bielkheden vs Florent Betorangal

Rond 1
Bielkheden dyker omedelbart på nedtagningen och lyckas. Fransmannen gör vad han kan för att neutralisera Bielkhedens attacker från topposition och lyckas delvis då Bielkheden får in några tunga slag. Betorangal kommer upp men Bielkheden behåller greppet om sin motståndare och kort därefter är de nere på mattan igen med svensken på topp. Bielkheden jobbar på att förbättra sin position samtidigt som han varvar med slag. Det är dock mycket mer grappling än slag när han tar sig till halvguard.

Rond 2
Betorangal inleder med sparkar men vad Bielkheden vill göra är uppenbart för alla och envar. Han söker nedtagningen och får den. När fransmannen tar sig upp drar Bielkheden guard. Betorangal får in flera träffar och växlar mellan at vara i guard och stå över svensken. Bielkheden väljer att hålla kvar Betorangal i stängd guard och fransmannen jobbar från topp med slag. Bielkheden vänder till full mount och börjar regna ner med slag. Betorangal lyckas få av honom och Bielkheden hamnar åter i topposition i guard. Bielkheden tar sig till halvguard och sen full mount där armbågar och slag regnar ner. Fransmannen tar sig ur den ofördelaktiga positionen men det leder till att han fastnar i ett benlås!

Resultat: David Bielkheden besegrade Florent Betorangal via submission (benlås) i rond 2

Max Nunes vs Patrick Valleé

Rond 1
Högt tempo från start. Britterna bakom mig i publiken skriker mer än resten av publiken. De hejar fram Nunes så klart. Det blir klinch, strid om dominant position vilken Nunes vinner. Valleé vänder och pressar mot buren och försöker få ner mötet till mattan. Det är istället Nunes som tar över kommande, pressar och får nedtagningen. Valleé tar sig ur och herrarna växlar att leda.

Rond 2
Tidigt i andra får Nunes det till mattan och jobbar från sidoposition. Valleé kommer dock upp, tar ett ben och pressar mot buren. Men Nunes går inte ner och när de åter möts stående blir det Valleé som åker i golvet. Nunes jobbar från guard och Valleé slänger upp benen högt över axlarna, men Valleé får ingen utdelning. Nunes jobbar på i topposition ett tag fram tills domaren tycker han inte varit aktiv nog. Nunes får ner det till mattan igen.

Rond 3
Nunes får ner det till mattan och tar sig till halvguard nästan direkt. Nunes är fortsatt aktiv från topp och tar sig till sidoposition. Positionerna byts men det som kvarstår är att Nunes är på topp och ökar sin ledning för varje slag.

Resultat: Max Nunes besegrade Patrick Valleé via enhälligt domslut

Martin Akhtar vs Ed Arthur

Rond 1
Arthur får ner matchen till mattan och är i topposition. Arthur tar rygg på Akthar och söker armen men Akhtar försvarar sig väl. Men Akhtar kommer inte upp och Arthur fortsätter att arbeta i dominant position. Akhtar tar sig efter mycket om och men upp och då väljer han att gå på nedtagningen vilket han lyckas med. Arthur vänder men de hamnar stående i klinchen mot burväggen. Akhtar lossar vad som ser ut sm en armbåge i bakhuvudet på Arthur men domare Grant Waterman reagerar inte. Arthur får ner det till mattan i sidoposition. Arthur försöker med en giljotin men Akhtar ploppar ut huvudet och tar sig upp. De åker ner igen och vilket tempo! Styr från topp. Vilket jävla tempo!

Rond 2
Arthur får in första slagen i ronden och därefter för han matchen till mattan. Arthur hotar hela tiden med submissions och Akhtar har fullt upp med att försvara sig. Arthur håller positionen på svenskens rygg och jobbar på strypning efter strypning. Arthur tar sig till full mount, sen rygg och åter till full mount. Tempot är brutalt. Med 80 sekunder kommer Akhtar upp, men det är i klinch med Arthur på sig som ett klistermärke. Akhtar kommer loss och får in flera bra träffar och Arthur faller till mattan. Men i stående grappling som följer sätter Akhtar en armbåge i bakhuvudet på sin motståndare igen. Domaren stoppar, påpekar att det är andra gången och tar bort en poäng. Matchen går några sekunder till stående.

Rond 3
Precis som tidigare går matchen till mattan och Arthur är i dominant topposition. Full mount och därefter ryggen med båda krokar för Arthur. Efter halva ronden vänder Akhtar men det håller inte länge och Arthur återvänder till bekant position som han i princip behåller till den sista sekunderna då Akhtar vänder.

Resultat: Ed Arthur besegrade Martin Akhtar via enhälligt domslut och blev ny bantamviktsmästare.

Joachim Hansen vs Diego Nunes

Rond 1
Inget avvaktande här, utan full rulle. Hansen träffar med en spark, kamp om position följer och till sist är det Nunes som får topposition. Nunes får ingen vidare utdelning och Hansen tar sig upp till klinch. Men Hansen åker ner på rygg igen med Nunes över sig. Den norske veteranen tar sig ur och tar sig själv till dominant position i sidoläge. Mycket grappling och mindre slag.

Rond 2
Nunes får in ett par rejäla sparkar mot kroppen på Hansen som reagerar genom att försöka ta ner sin motståndare. Nunes hamnar uppepå men fastnar i en triangel med en arm inne. Den sitter inte och Hansen tvingas släppa den. Matchen går upp på fötterna och där tar det stopp då Hansen lämnas medvetslös på mattan efter en ren träff.

Resultat: Diego Nunes besegrade Joachim Hansen via knockout i rond 2

Tack för denna kväll!

Foto: Mattias Persson för Bildspråk och MMAnytt.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Superior ChallengeSvenska FightersSvenska Nyheter
12 Kommentarer
 • Roundsman
  29 November 2014 at 07:21

  Bra kommentatorer för en gångs skull, är det Bouiche?

  • Patrick Jenkinson
   29 November 2014 at 07:34

   Visst är en av dem är den talangfulle Omar!

 • Yabbadahut
  29 November 2014 at 07:29

  Streamen laggar ju duktigt -_0

  • Patrick Jenkinson
   29 November 2014 at 07:40

   Tråkigt att höra. Hoppas att den repar sig!

   • Yabbadahut
    29 November 2014 at 07:55

    Ja nu flyter det på kanske var lite barnsjukdomar :)

 • ASH
  29 November 2014 at 09:16

  vad hände med frantz match?

  • grillen
   29 November 2014 at 09:20

   Hörde att han blev sjuk och typ tappat rösten eller något sånt så han kunde inte gå match ikväll.

   • tojo77
    30 November 2014 at 01:50

    Ja, det gäller ju att kunna trashtalka Diaz-style under matchen, så det var handduk in direkt där.

  • Patrick Jenkinson
   29 November 2014 at 10:32

   Han blev febrig och sjuk och kunde inte gå matchen. Riktigt tråkigt.

 • Roundsman
  29 November 2014 at 09:36

  Hehe publiken buar åt alla vid presentationerna, även svenskarna och till och med åt södertäljekillen tidigare :)

 • Headown
  30 November 2014 at 07:20

  Krig Superior!

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
  Rob Font vs José Aldo1.652.30
  Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
  Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
  Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
  Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...