Victor Cheng.

Svenske Victor Cheng förlorar tuff titelmatch på Cage Warriors 88

Victor Cheng var väldigt nära en titelvinst - innan Lee Chadwicks vändning.

Alldeles nyss avgjordes den delade huvudmatchen på Cage Warriors 88 i Liverpool, England. Där fick vi se en titelmatch om det vakanta mellanviktsbältet, där hemmafavoriten Lee Chadwick ställdes mot svenske Victor Cheng.

Titelmatchen var oerhört jämn från början till slut och kom att gå tiden ut. Cheng pressade bra i början och såg ut att ta hem de två första ronderna – innan Chadwick kom tillbaka starkare och fick mer uträttat i rond tre och fyra.

I den femte och sista ronden kom Cheng ut starkt och träffade tidigt med ett par hårda slag innan han fick ner Chadwick. Svensken fick iväg en del fina slag och växlade mellan olika toppositioner, men Chadwick höll sig aktiv från rygg och lyckades så småningom svepa Cheng för att själv hamna överst – något som troligtvis cementerade vinsten för engelsmannen.

Lee Chadwick.

Från topp kunde Chadwick kontrollera Cheng och få in både slag och armbågar. Cheng gjorde inte mycket från guard förutom att försöka kontrollera Chadwicks överkropp – innan svensken plötsligt själv lyckades med ett fint svep som tillät honom att ställa sig upp.

Chadwick satte dock omedelbart press på Cheng och fick sedan ner honom igen efter ett par sekunder – efter att svensken halkade. Därifrån höll engelsmannen toppositionen innan ronden tog slut.

Efter full tid hade alla poängdomare Chadwick som vinnare i tre av de fem ronderna – vilket gav hemmafavoriten segern via enhälligt domslut.

Officiellt resultat: Lee Chadwick besegrade Victor Cheng via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47).

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Cage WarriorsSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...