Redaktionstipset: UFC 225: Whittaker vs. Romero 2

✅ Kan Colby Covington leva upp till den självskapade hypen? ✅ Hur kommer det egentligen gå för CM Punk? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC 225!

I natt är det dags för UFC 225: Whittaker vs. Romero 2, som äger rum i Chicago, Illinois.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC 225: Whittaker vs. Romero 2 – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Robert Whittaker vs. Yoel Romero

Ashah Tafari

I huvudmatchen får vi se ett returmöte där mellanviktsmästaren Robert Whittaker tar sig an Yoel Romero på nytt – men denna gång står inget bälte på spel, efter att Romero missade vikten. Viktmissen var dock väldigt knapp och av döma från hur Romero såg ut efter invägningen så är det nog inget som kommer gynna honom.

Senast var det väldigt jämnt och det lär det bli även denna gången. Dock har jag svårt att se ett annorlunda resultat – om inte Romero, mot förmodan, skulle lyckas få in en fullträff och vinna via knockout.

Jag tror Whittaker kommer ligga steget före med sin tekniska striking och sitt exceptionella nedtagningsförsvar, för att vinna ännu ett domslut efter fem ronder.

Vinnare: Robert Whittaker via domslut (odds: 3.15).

Matias Andres

Jämn match mellan två av UFCs mest intressanta fighters. Vad som gör det hela mer spännande är att de för mindre än ett år sedan gick fem ronder mot varandra i en jämn match som avgjordes i den sista ronden efter att Romero saktat ned. Jag tror vi kommer att få se något liknande, en explosiv Romero mot en jämn och kalkylerad Whittaker. Möjligen att Romero på nytt kommer att attackera lågt då han sist skadade Whittaker tidigt och vet att Whittaker genomgått en omfattande knäoperation. Mästaren har dock en förmåga att kämpa sig igenom svåra tider och jag tror även att han denna gång kommer kunna stå pall för Romero i början och sedan vända skeppet i de senare ronderna.

Vinnare: Robert Whittaker via domslut (odds: 3.15).

Stefan Romare

En spännande rematch mellan två alldeles speciella mellanviktare. Mästaren Whittaker lyckades besegra Romero senast trots att Romero attackerade Whittakers redan skadade knä i första ronden. Superatleten Romero lyckades inte hålla “Bobby Knuckles” nere och så kommer nog vara fallet i denna match också.

Whittaker har en sjuk snabbhet och smidighet som jag tror Romero kommer att ha problem med återigen – han är trots allt 41 år gammal. Ser framför mig en riktigt jämn match där Whittaker dominerar på distans och gör sitt bästa för att inte låta Romero komma i närheten.

Vinnare: Robert Whittaker via domslut (odds: 3.15).

Johan Taliercio

Riktigt trist att det inte blir någon titelmatch av det här – och med tanke på hur Romero såg ut igår i samband med den misslyckade invägningen blir det svårt att inte ge Whittaker favoritskapet i den här fighten. Romero kan alltid komma med någon galen knock, men Whittaker har besegrat honom förut, och även om det var ett tag sedan han sist gick match har han bevisat vad han går för som mellanviktare – jag tror nog att han kan bli den förste att avsluta Romero i UFC ikväll.

Vinnare: Robert Whittaker via T/KO (odds: 2.40).

Sebastian Vendel-Martinez

Det är mycket som hänt inför returmatchen mellan Robert Whittaker och Yoel Romero, och den sistnämnde lyckas aldrig riktigt hålla sig undan kontrovers särskilt länge. Romero är oberäknelig, explosiv, och extremt atletisk – i åtminstone två fullständiga ronder. Han har länge haft problem med konditionen, och även om han har större chans att avsluta matchen ser jag Whittaker som snäppet före i de flesta avseenden. Det lär bli jämnt, och kommer troligtvis efterlikna det första mötet – även resultatet.

Vinnare: Robert Whittaker via domslut (odds: 3.15).

Rafael dos Anjos vs. Colby Covington

Ashah Tafari

Colby Covington har snackat en hel del – men nu är det dags att låta nävarna tala, när han gör upp mot Rafael dos Anjos i en interimtitelmatch i weltervikt.

Covington är helt klart en bra fighter, men hans enda stora vinst hittills är mot Demian Maia och i den matchen fick han det svårt ståendes i början. Dos Anjos striking är på en helt annan nivå än Maia och om den forne lättviktsmästaren lyckas hålla matchen ståendes så lär det bli väldigt svårt för Covington.

Covingtons styrka är hans press och brottning vilket inte ska underskattas. Men jag tror ändå inte att det kommer räcka för att kontrollera Dos Anjos i denna match. Tvärtom tror jag att Dos Anjos kommer lyckas styra matchen ståendes och med fem ronder lär det bara vara en tidsfråga innan avslutet kommer.

Vinnare: Rafael dos Anjos via T/KO (odds: 4.68).

Matias Andres

Den här matchen kan komma att bli jämnare än vad många tror och det är något som åtminstone oddsmakarna vittnar om. Covington är en brottare av rang och lyckas han finna momentum kan han komma att överraska RDA på mattan. dos Anjos är dock den mer kompletta fightern och kommer att ha en rejäl fördel om matchen håller sig stående. RDAs takedown defence är inte det bästa (66 %) men jag tror att han istället kommer vara först på bollen och pressa Covington mot buren för att trötta ut honom. Spännande match, bli inte förvånad om Colby vinner!

Vinnare: Rafael dos Anjos via domslut (odds: 3.44).

Stefan Romare

Forne lättviktsmästaren Dos Anjos får en första titelchans i nya viktklassen weltervikt. Han möter en av de hetaste och mest hatade welterviktarna just nu i “Chaos” Covington.

På distans känner jag att Dos Anjos har mycket bättre sparkar och rörelsemönster men Covingtons brottning är alltid farlig. Håller sig matchen på distans kan jag tänka mig att så fort Dos Anjos fått respekt för sina stenhårda sparkar kommer nog Covington jobba för nedtagning och det är här matchen avgörs – kan Dos Anjos ta sig ur clinchen eller från mattan?

Vinnare: Colby Covington via domslut (odds: 2.20).

Johan Taliercio

Colby Covington är en grym fighter, vare sig man vill det eller ej. Han har bra brottning och standup och känns verkligen som en komplett MMA-fighter. Däremot gäller detsamma dos Anjos, som har övertygat riktigt ordentligt sedan flytten upp till weltervikt. Dessutom lär han vara sugen på att lära Covington en läxa efter dennes minst sagt fula kommentarer om Brasilien.

Vinnare: Rafael dos Anjos via T/KO (odds: 4.68).

Sebastian Vendel-Martinez

Vare sig man älskar eller hatar Colby Covington så är han en extremt bra fighter som slagit många av divisionens bästa. Rafael dos Anjos är en före detta UFC-mästare som är obesegrad i UFCs welterviktsdivision, och hittills har brassens stil räckt till för seger. Nu ställs dock dos Anjos mot en fighter som sätter press olikt någon av brassens tidigare motståndare i viktklassen, och även om dos Anjos är extremt allsidig ser jag inte honom som överlägsen nog i något avseende för att hejda Covingtons press och brottning.

Vinnare: Colby Covington via domslut (odds: 2.20).

Holly Holm vs. Megan Anderson

Ashah Tafari

I den första kvinnliga fjäderviktsmatchen utan något bälte på spel får vi se Holly Holm, tidigare titelhållare i bantamvikt, välkomna den forne Invicta FC-mästarinnan Megan Anderson till oktogonen.

Holm är oddsfavoriten, men jag lutar snarare åt Anderson här samtidigt som jag ser detta som en väldigt svårtippad match som skulle kunna gå hursomhelst.

Holm är den mer polerade strikern men bortsett från hennes stenhårda huvudsparkar har hon oftast inte tillräckligt med tryck i sina tekniker för att orsaka någon större skada, utan hon brukar mer vara ute efter att plocka poäng och vinna ronder. Det lär hon göra även i denna match – men Anderson hotar ständigt med sin press och slagkraft.

Anderson kommer in med fyra raka knockoutvinster och jag misstänker att hon kommer säkra sin femte i natt.

Vinnare: Megan Anderson via T/KO (odds: 4.97).

Matias Andres

Intressant matchning och en alldeles för sen UFC-debut för Anderson i mitt tycke, jag har redan börjat tröttnat på att höra henne prata om att fightas men nu är det äntligen dags! Hon möter den före detta mästarinnan Holm som i mitt tycke är starkt överskattad och sällan bjuder på imponerande prestationer. Holm har utan tvekan tillfällen av briljans och har ett riktigt krigarhjärta men jag tror det kommer behövas mer än så för att klå Anderson. Om Anderson lyckas hålla nerverna i schack tror jag att hon kan implementera en taktisk plan och hålla Holm på avstånd med sin räckvidd och längd men hon bör passa sig för att inte bara backa och förlora via domslut. Anderson är en farlig fighter men kan frysa i strålkastarna, jag hoppas jag har fel.

Vinnare: Megan Anderson via domslut (odds: 3.95).

Stefan Romare

Invicta FC-mästaren Anderson gör sin efterlängtade UFC-debut mot forna bantamviktsmästarinnan Holm. Det är svårt att veta hur bra Anderson är men hon definitivt kroppshyddan för att tävla i UFC:s fjäderviktsdivision.

Holm försöker ta sig tillbaka till vinstkolumnen efter fyra förluster på sina fem senaste matcher. Det känns som att Anderson har något otalt med fjäderviktsmästarinnan Cris Cyborg och det krävs en vinst här för att hon ska få sin vilja igenom och möjligheten att bli Australiens första kvinnliga UFC-mästarinna.

Vinnare: Megan Anderson via domslut (odds: 3.95).

Johan Taliercio

Den här matchen är ganska svårtippad, men jag tror att Anderson tar hem det. Bland annat eftersom Holm fortfarande verkar vara inriktad på att tävla i bantamvikt framöver, och dessutom har “The Preachers Daughter” bara kammat in en vinst på sina fem senaste sedan hon vann bältet mot Ronda Rousey. Den här vinsten kan nog Anderson ta hem via antingen decision eller till och med submission.

Vinnare: Megan Anderson via submission (odds: 12.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Det råder inget tvivel om att Megan Anderson har talang, den talang har dock främst satts på prov mot fighters som inte varit lika skickliga stående. Holly Holm är en av de bästa stående fighters i alla UFCs kvinnliga divisioner sammanlagt, och hennes grappling lär räcka till mot australiensiskan. Anderson får en tuff välkomstmatch, som jag tror blir för mycket för henne.

Vinnare: Holly Holm via domslut (odds: 1.73).

Andrei Arlovski vs. Tai Tuivasa

Ashah Tafari

I flera år har folk tvivlat på Andrei Arlovskis och trott att han varit på väg ut – varefter den forne tungviktsmästaren lyckats trotsa oddsen och kommit tillbaka starkare. Han har bra med vind i seglen med två raka vinster – men jag är väldigt säker på att segersviten tar stopp i natt.

Arlovski ställs mot det obesegrade stjärnskottet Tai Tuivasa som gått från klarhet till klarhet hittills i sin unga karriär. Tuivasa har en bred arsenal ståendes och är otroligt bra i halvdistansen – vilket tvingar hans motståndare att ligga på backen och ständigt oroa sig för de stenhårda slagen, knäna och armbågarna som “Bam Bam” slänger iväg.

Detta blir Tuivasas tuffaste test hittills men jag ser inte mycket som talar emot ännu en knockoutvinst.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.67).

Matias Andres

Arlovski vs. Tuivasa känns som ännu en old school vs. new school a la’ Rodriguez vs. Penn. Tuivasa är klar favorit på oddsen men jag är inte lika övertygad trots att jag definitivt tror att Arlovskis glansdagar är förbi. Den största x-faktorn kommer att bli konditionen då Tuivasa inte gått bortom första ronden i någon av sina professionella matcher, detta bör vara något som Arlovski tänker testa och blandar han in brottning i bilden så kan vi komma att få se en helt annan matchbild. Tuivasa är dock explosiv och kvick för sin storlek och jag tror faktiskt att han kan hålla Arlovski på tillräckligt mycket avstånd för att dra fördel av sin kraft.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.67).

Stefan Romare

Tuivasa är on fire på senaste tiden med två raka knockoutvinster i första ronden i UFC för att ta sitt obesegrade record till 9-0. Han möter före detta mästaren Arlovski som till synes varit på väg ned, för att sedan komma tillbaka med två raka segrar för att byta en förlustsvit på fem raka.

Tuivasa är nog både för ung, snabb och slår för hårt för den betydligt äldre Arlovski, som med vinsterna kanske inte riktigt har samma press på sig vad gäller sitt UFC-kontrakt.

Ser framför mig att Tuivasa firar med en “shoey” efter matchen.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.67).

Johan Taliercio

Även om Arlovski tog hem en seger mot Junior Albini sist har han inte alls sett bra ut på sistone, och hans haka är ju mer än “compromised” som det kallas. Det här blir en solklar knockoutseger för den 14 (!!!) år yngre talangen Tai Tuivasa som såg riktigt bra ut i sin senaste fight.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.67).

Sebastian Vendel-Martinez

Andrei Arlovski har återhämtat sig från den tunga förlustsviten och sitter nu på två raka segrar. Han har dock haft problem mot hårdhänta strikers, de problemen kvarstår mot Tai Tuivasa – en av de mest explosiva nya tillskotten till tungviktsdivisionen. Hur länge Arlovski än håller ut med en mer teknisk stil är det bara en tidsfråga innan australiensaren träffar.

Vinnare: Tai Tuivasa via T/KO (odds: 1.67).

CM Punk vs. Mike Jackson

Ashah Tafari

Huvudkortert inleds av en minst sagt ovanlig matchning, där någon kommer säkra sin första vinst i MMA. Både WWE-stjärnan CM Punk och journalisten Mike Jackson gjorde sina respektive proffsdebuter mot Mickey Gall i UFC och förlorade båda via rear-naked choke i den första ronden – Punk efter två minuter och 14 sekunder, Jackson efter 45 sekunder.

Det återstår att se vem som har lyckats göra störst förbättringar i sitt MMA-game men det är svårt att inte luta åt Jackson här. “The Truth” har trots allt tidigare kampsportserfarenhet inom boxning och kickboxning – medan Punk endast hade sysslat med fejkbrottning innan han skrev på för UFC och anslöt sig till Roufusport i slutet av 2014.

Det vore kul om Punk kunde chocka världen och vinna en match i UFC – men det mesta talar för att Jackson går segrande via knockout.

Vinnare: Mike Jackson via T/KO (odds: 2.27).

Matias Andres

Säga vad man vill om CM Punk, jag tror att han har gjort sitt yttersta för att förbereda sig inför sin andra professionella match då han tar sig an Mike Jackson. Båda fighters saknar blev besegrade av Mickey Gall men CM Punk klarade sig åtminstone till nästan hälften av den första ronden medan Jackson blev utstrypt på 45 sekunder. Jag ger dock fördelen till Jackson som definitivt är den mer erfarna och har mer vapen i sin arsenal. Han håller dock alltid huvudet högt så jag hoppar att Punk siktar på ett avslut, vilken grej det hade varit!

Vinnare: Mike Jackson via domslut (odds: 3.31).

Stefan Romare

Ett riktigt skämt att denna match är på huvudkortet men ändå förståeligt då Punk är en superstjärna och galan äger rum i hans hemstad Chicago.

Både Punk och Jackson förlorade sina proffsdebuter mot Mikey Gall och båda såg ut som riktiga nybörjare. Jackson har flera års försprång på Punk, medan Punk har betydligt mer erfarenhet vad gäller rampljuset. Frågan är: klarar Jackson av att prestera under strålkastarljuset – eller kommer hans nervositet ge Punk den energin han behöver för att överraska och ta en vinst?

Vinnare: Mike Jackson via submission (odds: 6.88).

Johan Taliercio

Ja, vad ska man säga? Let the freakshow begin! Den här matchen måste bara Mike Jackson, som åtminstone har en gedigen bakgrund som kampsportare, ta hem. Något annat vore bara märkligt.

Vinnare: Mike Jackson via submission (odds: 6.88).

Sebastian Vendel-Martinez

Det som synts och hörts från CM Punks håll har inte sett särskilt bra ut. Mike Jackson må inte ha mycket erfarenhet, men han har boxats tidigare och är åtminstone en tränad MMA-fighter med någon form av erfarenhet.

Vinnare: Mike Jackson via T/KO (odds: 2.27).

Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

 • 1. Matias Andres: 49 rätt, 35 fel
 • 2. Ashah Tafari: 47 rätt, 33 fel
 • 3. Stefan Romare: 46 rätt, 38 fel
 • 4. Johan Taliercio: 45 rätt, 35 fel
 • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 27 rätt, 23 fel

Bäst procentsats:

 • 1. Ashah Tafari: 58,7 % rätt
 • 2. Matias Andres: 58,3 % rätt
 • 3. Johan Taliercio: 56,2 % rätt
 • 4. Stefan Romare: 54,7 % rätt
 • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 54,0 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför UFC 225?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...