Ali Abdelaziz till Tony Ferguson: Du är en av de enklaste motståndarna för Khabib

✅ Nurmagomedovs manager skriver öppet på Twitter och menar att "El Cucuy" borde möta bl.a Justin Gaethje istället

Sedan UFC 229 där UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov gjorde ett lyckat titelförsvar mot rivalen och superstjärnan Conor McGregor, så har den förstnämndes manager varit lika lyhörd av sig som bägge fighters. Nurmagomedovs kontroversiella manager Ali Abdelaziz är känd för kaxiga och defensiva uttalanden riktade till sina fighters motståndare, och även om det senaste inte är en direkt förolämpning så är det indirekt en diss.

På Twitter valde ett fan att föreslå ett titelförsvar för Nurmagomedov i Moskva mot första rankade Tony Ferguson, men Abdelazi valde att ifrågasätta vilken fighter som ens åsyftades.

När Ferguson sedan själv la upp en bild för att påminna Abdelaziz om vem som åsyftades fick han en komplimang med negativ klang.

LÄS:

Båda har 11 raka vinster i divisionen

Trots Abdelaziz åsikter så är de flesta överens om att Ferguson är näste man på tur för att utmana om titeln. Sist han var aktuell slog han den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis via teknisk knockout. Både Nurmagomedov och Ferguson har elva raka segrar i lättviktsklassen och har också båda två besegrat två topp 5-rankade fighters.

Av diverse olyckliga anledningar har tidigare bokade möten mellan Nurmagmedov och Ferguson avbokats hela fyra gånger tidigare. När deras senaste match avbokades endast ett par dagar innan galan sade UFCs vd Dana White att han hade gett upp förhoppningarna om att boka om mötet – men nu finns det ingen annan mer självklar för titelchans än Ferguson.

Vem tror du hade vunnit mellan Nurmagomedov och Ferguson? 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara