Floyd Mayweather hintar om en comeback – i UFC

Floyd "Money" Mayweather säger sig ha blivit erbjuden ett miljardkontrakt av UFC. Kan en returmatch mot Conor McGregor bli av i buren trots allt?

Efter superfighten den obesegrade boxaren Floyd Mayweather tog sig an MMA:s största stjärna, Conor McGregor, har det varit en hel del snack om ett potentiellt returmöte. Då den första matchen tog plats i boxningsringen har framförallt McGregor, som förlorade via teknisk knockout efter en stark insats, lobbat för en chans på revansch i sin egna sport.

Och nu verkar det som att en returmatch i oktagonen kan bli aktuell trots allt. Åtminstone om man ska tro på Mayweather själv, som nyligen hintade om en comeback i UFC och påstod att han blivit erbjuden ett miljardkontrakt av organisationen under en livechatt på Instagram.

“They just called me not too long ago and asked me to come back. I can come right back to the UFC. If I want, I can go, I can come right back to the UFC, I can go fight in the Octagon. I can do a three- or four-fight deal in the Octagon and make a billion dollars. Remember, I’m Floyd ‘Money’ Mayweather, and you motherfuckers love me, and I love you motherfuckers,” sa Mayweather bland annat.

Conor McGregor gav sig in i ringen mot en av tidernas bästa boxare – utan någon erfarenhet som proffs. Är Floyd Mayweather nu på väg att göra detsamma i MMA? Foto via Instagram/showtimeboxing

Skulle bli Floyd Mayweathers MMA-debut

Precis som att McGregor gjorde sin boxningsdebut när herrarna möttes i augusti, skulle detta innebära en professionell MMA-debut för Mayweather. “Money” har hittills radat upp ett matchfacit på 50-0 i boxning och vunnit alla de stora mästarbältena.

McGregor står själv med ett matchfacit på 21-3 i MMA, varav 9-1 i UFC där han vunnit bältet i både fjädervikt och lättvikt.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorFloyd MayweatherMayweather vs. McGregorRykten & Skvaller om MMASenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.