Valerie Letourneau säger att hon tänker besegra Joanna Jedrzejczyk i stående fight

På lördag kväll möts Valerie Letourneau och Joanna Jedrzejczyk i den delade huvudmatchen under UFC 193 i Melbourne, Australien. Letourneau får finna sig i att vara underdog inför matchen men säger nu att hon tänker besegra Jedrzejczyk i stående fight.

Det är två självsäkra och minst sagt kaxiga damer som kliver in i oktagonen på lördag kväll för att göra upp om mästarbältet i kvinnlig stråvikt i den delade huvudmatchen under UFC 193 i Melbourne, Australien. Både mästarinnan, den polske fightern Joanna Jedrzejczyk, och den kanadensiska utmanaren Valerie Letourneau har gjort sig känd som en fighter där slag och sparkar har utgjort de främsta vapnen. Många har beskrivit Jedrzejczyks sätt att attackera sina motståndare som närmast maskulin, med en för kvinnor ovanlig kraft i sina anfall. Men detta är inget som på något sätt avskräcker utmanaren Letourneau. Kanadensiskan må vara matchens underdog i de allra flestas ögon, men det betyder ingalunda att hon räds den polska mästarinnan. Letourneau har nämligen sin krigsplan klar och säger sig veta hur hon ska kunna besegra sin motståndare. Det ska nämligen ske med mästarinnans egna vapen. Letourneau tänker med andra ord rycka mästarbältet från Jedrzejczyk genom att använda stående fighting.

Det ser alltså ut som om den delade huvudmatchen i kvinnlig stråvikt kommer att präglas av slag och sparkar. Den stora frågan som många ställer sig är om vi kommer att få se en skräll eller om Joanna Jedrzejczyk kommer att gå segrande ur den här bataljen också.

Vad tror du? Vem kommer att vinna matchen?

Kategorier
Joanna JedrzejczykSenaste NyttUFCValerie Letourneauz-Fighters

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • mmaTaliban
  12 November 2015 at 12:39

  Lycka till!

 • KoMaCarpe
  12 November 2015 at 12:54

  Hon har ungefär 75 % av Joannas speed i kombinationerna…Gl & Hf!

 • Danne
  12 November 2015 at 03:32

  Ligger nästan i nivå men de alkemister som trodde de kunde framställa guld av andra metaller, eller omvandla vatten till vin, eller gå på vatten. Skämt åsido har alla mer eller mindre en chans men det är intressant hur hon verkligen tror på det. Vilket hon måste intala sig själv annars blir det mentalt olidligt för henne. Jag hoppas det går fort för hennes skull annars kommer det bli en blodig massa. Vill nästan inte se det.

 • Svara