Veckans sammanfattning: Rousimar Palhares gör det igen och rykten om en superduper-megagala

Samtidigt som den kontroversiella brasilianaren mycket väl kan vara färdig inom professionell MMA verkar vi ha en riktig superduper-megagala att se fram emot. 

Rousimar Palhares (18-6) har gjort det igen. I helgens titelmatch mot Jake Shields (31-8) på WSoF 22 var brasilianaren illa ute under stora delar av matchen och bältet såg ut att vara i fara. Såhär i efterhand känns det så uppenbart att just Shields skulle besitta kapaciteten att slå “Toquinho” – grappling i världsklass (åtminstone vad gäller grappling inom MMA) är nästintill ett krav om man inte vill få knäna sönderslitna mot Palhares. Stryk det där förresten, det ÄR ett krav.

Hursomhelst sökte WSoF:s welterviktsmästare desperat efter sätt att behålla sitt bälte på och hittade förvisso ett. Sen var det kanske inte precis det mest hedervärda.. Upprepade ögonpetningar, enligt Shields medvetna, samt ett kimura-lås som hölls i på tok för länge efter att domaren ryckt in och i alla fall försökt stoppa matchen. Utöver att förlora sitt bälte löper Palhares stor risk att faktiskt sparkas från WSoF likt avskedet från UFC för inte ens två år sedan. För samma sak! Något står inte helt rätt till hos Toquinho, det är en sak som är uppenbar. Frågan är om MMA-karriären inte är över nu?

Det ser ut som om vi kan ha ännu en nästan otroligt häftig gala att se fram emot såhär dryga månaden efter den galenskap UFC 189 bjöd på. Vilket nummer det blir är fortfarande oklart men under presskonferensen efter föregående helgs UFC 190 retades Dana White med kryptiska uttalanden om en potentiell superduper-megagala den femte december – tre titelmatcher, ett par stycken av organisationens största stjärnor och den enorma AT&T-stadion i Texas. Hjärtat slår snabbare bara av att skriva om det!

Det handlar om Conor McGregor (18-2) mot Jose Aldo (25-1) om fjäderviktstiteln, en match som spås bli en av de största i UFC:s historia. Vi har Ronda Rouseys (12-0) nästa titelförsvar tillika det tredje mötet mot rivalen Miesha Tate (17-5) samt den efterlängtade returmatchen om tungviktsbältet mellan mästaren Fabricio Werdum (20-5) och en av viktklassens bästa någonsin i den före detta mästaren Cain Velasquez (13-2). Ja, ni läste rätt – tre osannolikt stora matcher under samma kväll framför drygt 80,000 åskådare.. Blir det mycket bättre än så? Är det den största galan i sportens historia som ser ut att vara detaljer ifrån att officiellt annonseras?

Det återstår att se, än så länge är det bara rykten. Faktumet att de startades av självaste Dana White gör det däremot så mycket troligare att det faktiskt bli verklighet. I slutändan är det bara att vänta och se vad som händer, oavsett vad så kommer det ju bjudas på något alldeles speciellt i Texas i slutet av året. T.J Dillashaw (12-2) mot Dominick Cruz (20-1) om bantamviktsbältet? Det efterlängtade tungviktsmötet mellan Alistair Overeem (39-14) och Junior Dos Santos (17-3)? Den galna mellanviktsmatchen mellan Ronaldo “Jacare” Souza (22-3) och Yoel Romero (10-1)? Vilken match ser du helst på årets förhoppningsvis största superduper-megagala?

Foto: Mazdak Cavian

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Cain VelasquezConor McGregorExklusivtFabricio WerdumJake ShieldsJose AldoMiesha TateRonda RouseyRousimar PalharesUFCWSoFZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Antonio Rodriguez
  9 August 2015 at 06:36

  Vilken siffra blir det på UFC-galan den 5:e dec? Med tanke på att UFC ansträngde sig för att få UFC 100 att bli något utöver det vanliga så kanske vi kan förvänta oss något i hästväg för UFC 200? Den borde väl bli av någon gång under vinter/våren 2016? Pallar inte googla just nu…

  • Nick
   9 August 2015 at 07:22

   194 e den 5e dec beräknad . 200 e bokad för juni 2016 .

   • Antonio Rodriguez
    10 August 2015 at 12:20

    Gick in på ufc.com. UFC 200 hålls den 2:a juli.

    • BenRangel
     14 August 2015 at 09:54

     Hur kommer det sig att både 100 och 200 bokats i Juli? Många har ju semester då. Är semestertider bra för tittarsiffrorna, eller är det tvärt om; att UFC satsar hårt för att öka inkomsterna under en annars dålig tittarmånad?

 • Erik Svanborg
  9 August 2015 at 09:55

  Vad händer med Weidman då, ska inte han möta Rockhold typ då?

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night 20012
  Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
  Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
  Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
  Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
  Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
  Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...