Alexander Gustafsson: Jon Jones är “osäker” och “tvivlar på sig själv”

✅ "The Mauler" två veckor före sitt livs match: "Är inte likt Jones - det är bara bättre"

Nu återstår bara drygt två veckor tills Alexander “The Mauler” Gustafsson gör upp med Jon Jones för andra gången. Även den här gången står den lätta tungviktstiteln på spel – och svensken är av förklarliga skäl mer taggad än någonsin.

KLART: Han dömer Jon Jones vs. Alexander Gustafsson 2

“Ett stort steg i karriären”

Förra gången de båda toppkämparna gjorde upp slutade titelmötet i ett kontroversiellt domslut efter en galen femronders-drabbning.

Gustafsson har gått flera stora matcher sedan dess, bland annat en titelmatch mot Daniel Cormier, men när MMAnytt möter Gustafsson under onsdagen berättar han varför en rematch mot just Jones betyder så mycket för honom.

– Jag förlorade den förra fighten mot honom, och det är så det är. Men trots att jag förlorade den fighten var det ett stort steg i min karriär. Det var den bästa fighten någonsin i UFC:s lätta tungviktsdivision. Jag är glad över att ha varit en del av det. Nu har vi en ny fight framför oss. Jag är här för att göra avtryck och slå mannen som aldrig har blivit slagen, och ta hem guldet till Sverige, säger Gustafsson.

“Tvivlar på sig själv – är osäker”

På en uppmärksammad presskonferens förra månaden hamnade Jones och Gustafsson i något av ett bråk, som slutade med att Jones knuffade till svensken.

Relaterat: Jon Jones knuffar Alexander Gustafsson – se deras heta staredown här!

Gustafsson erkänner att han förvånades över Jones tilltag – och tror att anledningen är att den tidigare pound-for-pound-ettan känner sig osäker.

– Jag vet inte var det kom ifrån. Han bara knuffade mig. Han tog ett steg framför mig, jag tog ett steg framför honom, och så knuffade han mig. Jag tror inte att han riktigt är där – han tvivlar på sig själv och är osäker. Det var så jag kände när han knuffade mig. Det är inte likt honom att göra så, och det är ännu bättre, säger Gustafsson.

UFC 232: Jones vs. Gustafsson 2 går av stapeln den natten till den 30 december svensk tid.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...