Cain Velasquez uttalar sig officiellt om UFC 207: “Jag kanske var för ärlig”

UFC 207 drabbades av ett stort bakslag när det stod klart att tungviktarna Fabricio Werdum och Cain Velasquez inte längre skulle mötas. Det var Velasquez som inte fick godkänt från NSAC och nu uttalar han sig om de senaste händelserna.

Det var flera som öppet uttryckte sin besvikelse när det stod klart att det inte skulle bli något returmöte mellan Cain Velasquez (14-2) och Fabricio Werdum (21–6–1) under UFC 207. I en öppenhjärtig intervju med ESPN hade Velasquez varit öppen med sina skador och den smärta som de orsakade honom och i efterhand spekulerar han i om han var för ärlig.

Den före detta tungviktsmästaren tog upp detta och mycket mer i ett officiellt uttalande som han postade på sin Facebook-sida:

To all of my fans, family and friends,As you can imagine the last few days have been very challenging. However,…

Publicerat av Cain Velasquez den 28 december 2016


Inlägget ger Velasquez syn på händelsen men lämnar fortfarande några obesvarade frågor. Hur kom det sig att Nevada State Athletic Commission (NSAC) tog beslutet innan de fått tillgång till all fakta från Velasquez?

Tidigare i veckan kunde MMAnytt.se rapportera om att WSoF VD Ali Abdelaziz spekulerade fritt om Velasquez inblandning i organisationen Mixed Martial Arts Athletes Association (MMAAA) kunde ha spelat roll.

Oavsett vilket avslutade Velasquez uttalandet i god ton och meddelade att han inom kort kommer opereras och efteråt ser fram emot att kliva in i buren igen.

 

Vem vill du se Velasquez möta i sin retur?

 

Omslagsbild via MMAnytt.se

Kategorier
Cain VelasquezFabricio WerdumSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
4 Kommentarer
 • JonteB
  29 December 2016 at 01:57

  Sånt här blir jag förbannad på. Inte första gången NSAC ger intrycket av att verka vara ett gäng massiva klåpare men detta är riktigt sjukt. Att välja mellan en specialistläkares kunskap (som lär vara högt rankad om han får jobba med en elitfighter) eller sina egna tankar och åsikter bör inte vara ett svårt val.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  29 December 2016 at 10:32

  Kanske han va för ärlig med flit för att slippa fighten?

  • Batman
   29 December 2016 at 10:46

   Jag tror att du kan ha rätt i det. Cains beteende och kommentarer verkade något märkliga. Han är dock med all säkerhet inte rädd för Verdum, så jag förstår inte riktigt hans agerande. Jag gissar att han var skadad och inte ville/kunde fightas men att han ville försöka rädda sitt eget eller sitt teams anseende genom att lämna kommentarer som triggade NSAC att ställa in fighten.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    29 December 2016 at 11:02

    Lite min tanke också

  Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...