Dana White har goda nyheter gällande Jorge Masvidal vs Nate Diaz 2!

✔ Uppgifter: BMF-bältet kommer att stå på spel - igen!

Det ser ut som att Jorge Masvidal och Nate Diaz kommer att få ännu en chans att bjuda fansen på en oförglömlig kväll. Enligt UFC-presidenten Dana White så nämligen är en returmatch mellan dem på väg att färdigställas.

Uppgifterna rapporterades först av TMZ och kom sedan att bekräftas av UFCs mediapartner ESPN. Enligt TMZ kommer även det symboliska “Baddest Motherfucker”-bältet (BMF) att stå på spel. Ännu är dock inga kontrakt påskrivna men UFC siktar på att ha returmatchen under en PPV-gala i början av nästa år.

Masvidal och Diaz möttes under UFC 244 i november 2019. Den efterlängtade matchen kom dock att få ett snöpligt slut då ett sår över Diaz öga fick läkarna att stoppa mötet mellan rond tre och fyra.

Stoppet var inte populärt då det stod i stark kontrast till det bälte som stod på spel. Både fans och Diaz började snabbt att prata om en omedelbar returmatch.

Sedan matchen har Masvidal klivit in i buren ännu en gång. I juli 2020 hoppade han in som mycket sen ersättare och tog sig an welterviktsmästaren Kamaru Usman i en kamp om titeln. Han kom dock att förlora titelmatchen via enhälligt domslut och fick därmed sin vinstsvit på tre raka bruten.

Diaz har i sin tur inte varit lika aktiv i buren. Efter sina två matcher mot Conor McGregor 2016 så har han endast tävlat ytterligare två gånger: en vinst mot ex-mästaren Anthony Pettis och matchen mot “Gamebred” Masvidal.


Relaterat

 

Kategorier
Jorge MasvidalNate DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara