Daniel Rodriguez skräller – Kevin Lee har nu fyra förluster i sina fem senaste

✔ Tuff förlust för segertippade "The Motown Phenom"

Kevin “The Motown Phenom” Lee återvände till UFC:s welterviktsdivision efter en lång frånvaro på grund av skador för ett möte med den hårt slående tuffingen Daniel Rodriguez.

Ursprungligen skulle Lee ha mött topprankade Sean Brady på UFC Vegas 35, den andra gången matchningen bokats. För andra gången i rad tvingades Brady dra sig ur matchen, den här gången efter att ha dragit på sig en infektion i sin fot.

Matchen var relativt jämn inledningsvis där bägge fighters utbytte slag och sparkar. Drygt två minuter in i den första ronden säkrade Lee en nedtagning och höll toppositionen ronden ut. Rodriguez inledde starkt i den andra ronden men blev nedtagen igen, han lyckades dock vända positionen och landade på topp. Lee lyckades dock ta sig upp och väl på fötterna var det jämnt men Rodriguez träffade med ett hårt slag som skakade sin motståndare.

Rodriguez pressade framåt hårt i den tredje ronden och verkade ha momentum på sin sida. Lee dök sedan på en nedtagning men lyckades inte hålla positionen. Åter på fötterna fortsatte matchen med striking där Rodriguez såg ut att ha ett övertag.

 HETAST JUST NU


Början på slutet för Kevin Lee?

Lee har länge varit en lovande talang som också varit oerhört ojämn. Efter att ha radat upp fem raka segrar mellan 2016-2017 fick han en möjlighet att möta Tony Ferguson om interimtiteln i lättvikt. Trots en stark inledning förlorade Lee slutligen på submission i den tredje ronden.

Därefter återvände Lee till vinstkolumnen i april 2018 med en TKO-vinst över Edson Barboza. “The Motown Phenom” lyckades dock inte stanna i segerkolumnen då han blev dominerad av Al Iaquinta i fem ronder och förlorade ett solklart enhälligt domslut. Läget för Lee blev ännu mörkare när han i sin nästa match mot Rafael dos Anjos än en gång inledde starkt men sedan tvingades klappa ut till en submission.

I november 2019 mötte Lee obesegrade Gregor Gillspie på UFC 244. Lee briljerade och segrade med en av årets bästa knockouter efter att ha träffat med en hög spark. Därefter ställdes Lee mot den snabbt stigande Charles Oliviera i Brasilien i mars förra året. Återigen började Lee bra men förlorade via submission i den tredje ronden. Oliveira har sedan dess gått vidare till att vinna UFC:s lättviktstitel.

Rodriguez har tävlat i UFC sedan 2020 och inledde karriären med en submissionvinst över Tim Means. Han radade sedan upp ytterligare två segrar, inklusive en knockoutvinst över Dwight Grant. Han förlorade därefter en jämn och kontroversiell match mot dansken Nicolas Dalby. Rodriguez återvände med en poängvinst över Mike Perry och sedan en TKO-seger över Preston Parsons. Nu har Rodriguez säkrat den största segern i sin karriär.

Vem borde Daniel Rodriguez möta efter vinsten mot Kevin Lee?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Kevin LeeSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...