Försvarar motståndaren – trots skräckskadan: “Inget fel på sparken”

✔ MMA-världen splittrad gällande den kontroversiella tekniken

I helgen blommade en ny diskussion upp inom MMA: huruvida oblique kicks (sidosparkar mot knäna) borde användas. Folk inom MMA-världen började höja sina röster när Khalil Rountree Jr använde en sådan spark för att avsluta Modestas Bukauskas. Sparken träffade klockrent, Bukauskas åkte omedelbart ner i backen och vred sig i extraordinär smärta.

Flera fighters återupptog debatten om den kontroversiella sparken, som blommat upp till och från under åren. Det är på grund av chansen för allvarliga, bestående skador som kan ske som sparken är så pass kontroversiell.

– Jag håller med, skrev Kelvin Gastelum som svar på Uros Medic inlägg om sparken. Den här attacken borde vara otillåten. Den kan stoppa någons karriär. [UFC,] vem kan vi prata med om detta med? Detta är ingen kritik mot Rountree. Hans prestation och utförande var härligt att se, men denna attack borde adresseras.

 

Gastelum och Medic var bara två utav flera fighters som ansåg att sparken borde förbjudas. För flera år sedan rådde samma diskussion när Jon Jones använde den sparktekniken mot sina motståndare.HETAST JUST NU


Modestas Bukauskas: “Låt killen njuta av sin seger!”

En fighter som däremot försvarade sparktekniken var ingen mindre än Bukauskas själv.

I ett inlägg på sin Instagram uppmanade Bukauskas till lugn och klargjorde sin åsikt: att sparken borde tillåtas.

– Ska på magnetröntgen när jag kommer hem, skrev Bukauskas via sociala medier. Förmodligen skada mot ligamentet. Och hallå var schyssta mot min motståndare, det var inget fel på sparken, det var mitt jobb att försvara den och det gjorde jag inte. Låt killen njuta av sin seger.

Förlusten var Bukauskas tredje raka nederlag i UFC och andra vi avslut. Han besegrade Andreas Michailidis via TKO i sin debut men har inte lyckats stanna i segerkolumnen sedan dess. Det finns en stor chans att Bukauskas blir sparkad från UFC efter förlusten.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...