UFC-fighter vårdades på intensiven: “Dog nästan”

✔ Var bokad för efterlängtad toppmatch ✔ "Då slog livet mig med en vänsterkrok"

Efter att ha vunnit fem raka matcher skulle UFC-fightern Geoff Neal, världselva i welterviktsdivisionen, äntligen få mäta sig mot topp 15-motstånd. Efter många om och men hade Neal nämligen bokats mot Neil Magny – en fight som skulle gå av stapeln den 29 augusti.

Då hände det oväntade.

Neal tvingades ställa in matchen och ersattes av ex-mästaren Robbie Lawler. Nu berättar han den galna och otippade anledningen bakom avhoppet.

– Jag dog nästan, skriver Geoff Neal i ett inlägg på Instagram.


LÄS MER: Officiellt: Ex-mästaren Robbie Lawler klar för sin nästa UFC-match

LÄS OCKSÅ: Topprankad knockoutmaskin i UFC – nu tvingas han jobba som servitör


Geoff Neal: “Är bara glad att vara hemma igen”

Det var den andra augusti som Neal fördes till sjukhus med en rejäl blodförgiftning, en så kallad septisk chock. Enligt läkarna var tillståndet kritiskt – hans hjärta var nära att ge upp.

– Under två dagar visste vi inte om han skulle klara sig, säger tränaren Sayif Saud till ESPN.

Den exakta orsaken till Neals tillstånd är oklart. Lyckligtvis är han nu hemkommen och i bättre skick, efter att ha vårdats på intensivavdelningen i en vecka.

– Det här har verkligen satt saker och ting i perspektiv för mig. Jag trodde aldrig att jag skulle kopplas ihop med en dialysmaskin innan jag ens fyllt 30, skriver Neal på Instagram och fortsätter:

– Allt gick bra för mig. Jag tränade varje dag, tjänade pengar på jobbet, hade precis skrivit på kontraktet för en stor fight och så BOOM. Då slog livet mig med en vänsterkrok. Jag är bara glad att vara hemma igen efter att ha spenderat en vecka på intensiven. Håll er friska därute och lyssna alltid på era kroppar!


SE ÄVEN: Här blir Mike Perry brutalt knockad av Geoff Neal


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara