KLART: Jack Hermansson går huvudmatch på UFC Danmark!

✅ Officiellt: "The Joker" toppar debutgalan i Köpenhamn!

Jack Hermansson har äntligen bokats för sin nästa fight.

Efter många om och men står det nu klart att “The Joker,” världsfyra i UFC:s mellanvikt, ställs mot nummer 9-rankade Jared Cannonier. Toppmatchen blir huvudeventet på UFC Danmark, som äger rum i Royal Arena i Köpenhamn den 28 september.

UFC offentliggjorde nyligen nyheten (via Twitter):

Vann stort mot “Jacare” – ville möta Gastelum

Hermansson (20-4 MMA, 7-2 UFC) kommer in med fyra raka vinster. Efter att ha strypt ut den tidigare WSOF-dubbelmästaren David Branch med en giljotin på under minuten såg vi senast den Norge-baserade svensken kamma hem sin största vinst någonsin. Det var på UFC Fort Lauderdale i slutet av april som Hermansson gjorde upp mot den topprankade veteranen Ronaldo “Jacare” Souza i en huvudmatch som han tog på kort varsel – och vann stort via enhälligt domslut efter fem tuffa ronder.

Svensk-norsken kampanjade hårt för en fight mot den tidigare titelutmanaren Kelvin Gastelum i Danmark, men bokades nu mot Cannonier istället då Gastelum inte var redo att återvända tillräckligt tidigt.

Cannonier (12-4 MMA, 5-4 UFC) har vunnit två matcher i rad. Efter att ha knockat ovannämnda David Branch kunde amerikanen senast avsluta legendaren Anderson Silva via teknisk knockout, efter att ha fått in ett gäng hårda bensparkar. “Killa Gorilla” inledde UFC-karriären som tungviktare, sedan bytte han till lätt tungvikt innan han slutligen debuterade i mellanvikt i matchen mot Branch.

Vem har ni som vinnare – Jack Hermansson eller Jared Cannonier? Kommentera!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jack HermanssonSenaste NyttUFC Danmark

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara