Är Jack Hermansson svensk eller norsk? UFC-stjärnan reder ut läget

✅ "The Joker" förklarar för MMAnytt: "Skulle kännas jättefel"

Jack Hermansson representerar både Sverige och Norge i UFC, efter att ha fötts i Uddevalla och sedan flyttat till grannlandet som 18-åring. Många fans reagerade dock när Hermansson senast gick ut till oktogonen för att möta David Branch och enbart en norsk flagga visades på UFC:s grafik.

Läs mer: Jack Hermanssons krav – för att gå match på UFC Stockholm

Detta är något som Hermansson själv inte haft någon som helst kontroll över, berättar han för MMAnytt.

– Det är inte så att jag har pratat med UFC och sagt vilken flagga de ska välja eller använda. Det har varierat under alla mina matcher, det har varit bägge delar. Jag avskyr att ens behöva tänka på det – hade jag fått välja hade jag kört på min grej, med den svenska och den norska flaggan tillsammans precis överallt, så hade folk fått tycka vad de vill, säger Hermansson.

UFC-stjärnan Jack “The Joker” Hermansson representerar både Sverige och Norge. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

“Skulle kännas jättefel”

Hermansson berättar att han har en lika stark anknytning till både Sverige och Norge, och vill representera båda två så långt det bara går. När han skulle ta bilder för UFC:s räkning under fight week bad han exempelvis om att få ha med båda flaggor, och fick sin önskan uppfylld.

Uppgifter: Jack Hermansson kan möta “Jacare”

“The Joker” medger att han förstår att folk vill att han ska välja en sida, men att han helt enkelt inte kan säga ifrån sig någon av länderna.

– Det skulle kännas jättefel för mig. Jag har så starka band till bägge länder och jag vill verkligen representera båda så långt som det är möjligt. Folk kommer väl att bli förbannande under hela min karriär, men det här känns rätt i mitt hjärta i alla fall, säger Hermansson.

Slutligen skickar Hermansson en hälsning till alla svenska fans därute:

– Du får gärna hälsa att jag älskar de svenska fansen och verkligen uppskattar deras stöd. Jag hoppas att de har överseende med att jag representerar båda länder. Mina band till Sverige är oerhört starka och kommer aldrig att försvinna, avslutar han.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara