Jack Hermanssons krav – för att gå match på UFC Stockholm

✅ Förklarar: "Första gången jag behövt göra det ..."

Jack Hermansson imponerade stort under föregående helgs UFC on ESPN 2, där han besegrade den topprankade mellanviktaren David Branch efter bara 49 sekunder. Nu hoppas många svenska fans på att den stekhete svensken bokas in till UFC Stockholm.

Läs också: Jack Hermansson vinner stormatchen på nolltid – se avslutet här!

Senast MMAnytt pratade med Hermansson – innan vinsten mot Branch – förklarade han att siktet helt klart var inställt på att gå match på Sverige-galan. När MMAnytt når honom under onsdagen är han dock inte lika säker.

– Jag är fortfarande sugen på UFC Stockholm. Men jag ska erkänna att det går fram och tillbaka – jag känner mig inte riktigt säker. Jag har några skavanker som behöver kollas upp. Jag måste prata med UFC också, och höra om de tycker att det här är någonting jag bör göra. Om jag tar en match i Stockholm, får jag en bra match då också? Finns det någon bra motståndare som är tillgänglig? Allt det där måste kollas upp. Men jag hoppas kunna ha ett konkret svar snart, säger Hermansson till MMAnytt.

Kravet – för att gå match på UFC Stockholm

“The Joker” belönades med en tiondeplats i den officiella mellanviktsrankingen efter helgens seger. Han medger att intåget på rankinglistan innebär att han måste vara lite smartare med sina matchningar framöver.

– Man vill ju inte göra något dumt. Vanligen behöver jag inte längre tid, jag tycker två månader är lagom för att förbereda mig för en fight. Vi får se, jag har inte helt bestämt mig än. Framför allt hade jag tyckt att det vore roligt att få en bra motståndare i nästa match, det ligger i tankarna. Det absolut bästa vore ju om jag kunde möta en motståndare som är ännu högre rankad än mig, så att man kan ta ännu ett steg uppåt. Det vore ju det mest önskvärda så klart, säger Hermansson.

Så för att du ska gå match i Stockholm krävs en motståndare av rang?

– Ja, det gör det väl. Det är inte lika lockande att möta någon utanför topp 15, det måste jag erkänna, säger Hermansson.

Jack berättar också att det här är första gången i karriären han tvingas tänka på det här sättet vad gäller motståndare.

– Det har jag aldrig gjort tidigare i min karriär. Jag har bokstavligt talat sagt ja sekunden jag fått alla mina matcher tidigare. Det har aldrig varit någon tvekan eller betänketid. Men nu är målet inom räckvidd, och det är klart att man vill ha matcher som ger en möjlighet att klättra mer, avslutar svensken.

UFC Stockholm äger rum i Globen den första juni. Intresserad av biljetter? Du hittar prislistan här.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara