Jake Sheilds återvänder för match – Mot fighter som bara vunnit på avslut

✅ Grapplern Jake Shields är nu redo för huvudmatch och ställs mot en welterviktare med en väldigt annorlunda fightingstil ✅ Svenskarma Sadibou Sy & Jonatan Westin går match på galan

Professional Fighters League, före detta WSoF, är nu klara för organisationens tredje gala under det nya namnet – En gala som går i Washington DC den femte juli. Huvudmatchen har nu offentliggjorts, det blir ett möte mellan den forne Strikeforcemästaren och UFC-fightern Jake Shields (32-9-1) och den 25-årige talangen Ray “Braddah” Cooper III (13-4) som gör sin debut för organisationen.

Utöver det kommer svenskarna Sadibou Sy och Jonatan Westin att delta i en welterviktsturnering där de har möjlighet att vinna 8 miljoner kronor. Mer om turneringen kan läsas här.

11 utav 13 vinster i första ronden – Alla segrar på avslut

Shields har tävlat sedan 1999 och har besegrat många stora fighters som Carlos Condit, Dan Henderson och Robbie Lawler under sin tid. I UFC lyckades han göra nog för att få en titelchans mot den dåvarande welterviktsmästaren Georges St-Pierre, men förlorade en relativt ensidig match via enhälligt domslut.

Han vann dock inte många fans på grund av en fightingstil där han sällan utsatte sig själv för risker och använde en liknande teknik i nästan varenda match. Efter att ha förlorat ett enhälligt domslut mot Hector Lombard släpptes han av UFC och började tävla för PFL, där han i dagsläget har ett matchfacit på 3-2.

Motståndaren Cooper III har dock gjort sig känd på grund av en explosiv och avslutsbenägen stil. Han har avslutat motståndaren i varenda seger han säkrat och har endast gått förbi den första ronden två gånger i sina tretton segrar. Han kommer dock senast från en poängförlust mot Handesson Ferreira i sin senaste match.

Vem vinner huvudmatchen på PFL 3? 

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...