Sadibou Sy (vänster) och Jonatan Westin (höger). Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

PFL 3: Svenskarna debuterar mot varsin UFC-veteran

✅ Sadibou Sy och Jonatan Westin får omedelbart tufft motstånd i Professional Fighters Leauge ✅ Gör sina debuter på samma gala i Washington - möter tidigare UFC-fighters

Nyligen stod det klart att två svenskar – mellanviktaren Sadibou Sy och welterviktaren Jonatan Westin – skrev på för den amerikanska topporganisationen Professional Fighters League (PFL, tidigare WSOF). Och nu är det officiellt att både Sy och Westin gör sina respektiver debuter på PFL 3, som äger rum i Washington, D.C. den femte juli.

Det blir inga lätta välkomstmatcher för någon av dem – tvärtom.

Sy (6-2 MMA), som har vunnit fem av sina senaste sex matcher och står med två raka segrar, ställs mot brasilianaren Bruno Santos (16-2 MMA) som har vunnit två raka matcher i WSOF/PFL, efter att innan dess ha samlat ihop ett matchfacit på 1-2 i UFC.

Westins (10-2 MMA) sätter sin sex matcher långa vinstsvit på spel mot serben Bojan Velickovic (15-6-1 MMA), som precis lämnade UFC efter att ha skrapat ihop två segrar, tre förluster och en oavgjord match i oktogonen.

Bojan “Serbian Steel” Velickovic. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Kan vinna över 8 miljoner kronor

Som tidigare rapporterat har Sy och Westin nu chansen att kvala in i varsin turnering – där mästarna kommer att vinna hela 1 miljon dollar (8,7 miljoner kronor) innan årsskiftet. Sy vs. Santos och Westin vs. Velickovic är en av två kvalmatcher, där ett poängsystem sedan kommer avgöra vilka som går vidare till turneringens ”slutspel”.

LÄS MER: Två svenskar klara för stor MMA-turnering – kan vinna 8 miljoner kr!

LÄS OCKSÅ: KLART: Här är alla deltagarna inför PFL:s stora turneringar!

I kvalmatcherna får alla vinnare tre poäng, medan oavgjorda matcher ger bägge fighters en poäng vardera. Vidare får fighters tre bonuspoäng för avslut i den första ronden, två bonuspoäng för avslut i den andra ronden och ett bonuspoäng för avslut i den tredje ronden. De åtta fighters i varje viktklass som har flest poäng när kvalet är över avancerar därefter till kvartsfinalerna.

PFL 3: Officiellt matchkort

Förutom svenskarnas matcher bjuder PFL 3 även på en hel del annat skoj, där vi bland annat får se tidigare UFC-fighters som John HowardEddie Gordon och Rick Story kliva in i buren. Även Khabib Nurmagomedovs kusin, Abubakar Nurmagomedov, går match på galan och allt toppas sedan av ett huvudevent där den rutinerade toppfightern Jake Shields ställs mot Ray Cooper III.

Kolla in hela matchkortet nedan!

 • Jake Shields vs. Ray Cooper III
 • Abubakar Nurmagomedov vs. Pavel Kusch
 • Rick Story vs. Yuri Villefort
 • Shamil Gamzatov vs. Eddie Gordon
 • Joao Zeferino vs. Paul Bradley
 • John Howard vs. Gasan Umalatov
 • Herman Terrado vs. Magomed Magomedkerimov
 • Bruno Santos vs. Sadibou Sy
 • Louis Taylor vs. Anderson Goncalves
 • Rex Harris vs. Andre Lobato
 • Danillo Villefort vs. Abus Magomedov
 • Bojan Velickovic vs. Jonatan Westin

OBS! Matchordningen är ännu inte helt färdigställd.

Vad tycker ni om matchningarna?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
PFLSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara