Johnny Walker utmanar Gustafssons lagkamrat

✅ Har krossat motståndet hittills - två raka knockoutvinster i UFC! ✅ Vill göra upp med "The Maulers" vän i London

Brasilianske Johnny Walker (16-3, #15) har tagit UFCs lätt tungviktsdivision med storm. Med åtta raka segrar, två av dem i UFC, och alla utom en av de åtta via avslut, finns det god anledning till att hålla ögonen på honom. Sist han var aktuell knockade han amerikanen Justin Ledet på enbart 15 sekunder, och uttryckte en vilja att gå match igen så fort som möjligt. Nu har han utfärdat sin första utmaning.

RELATERAT: 

I en intervju med brasilianska Combate berättar Walker att han är intresserad av att möta britten och Allstars-fightern Jimi “Poster Boy” Manuwa (17-5, #10).

Tuff förlustsvit för Manuwa

I dagsläget har Manuwa förlorat tre raka matcher, två av dem via brutal knockout. Han inledde 2016 genom att knocka Ovince Saint Preux, och följde upp med ännu en knockout över Corey Anderson. Sedan blev han själv knockad av Volkan Oezdemir på endast 42 sekunder, och följde upp det med en poängförlust mot Jan Blachowicz på hemmaplan. Sist han tävlade var mot Thiago SantosUFC 231 – än en gång förlorade Manuwa via knockout, den här gången i den andra ronden.

RELATERAT: 

Walker tog sig förbi bland andra Cheick Kone och Henrique da Silva för att ta sig till UFC, hittills har han avslutat alla utom en av sina segrar. I UFC-debuten ställdes han mot rutinerade Khalil Rountree, och vann på brutal knockout knappt två minuter in i den första ronden.

Än så länge har Manuwa inte besvarat utmaningen.

Vill du se Walker och Manuwa mötas? Vem hade vunnit? 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara