“Khabib vs McGregor 2 mycket möjligt – vore massivt”

✅ Nya beskedet: Conor McGregor kan gå före i kön

Den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov gör sig just nu redo för sitt nästa titelförsvar, medan superstjärnan Conor McGregor fortfarande håller sig borta från buren. Men hur avlägsen är egentligen Khabib vs McGregor 2?

Inte nödvändigtvis så värst, enligt UFC:s vd Dana White.

“Tror McGregor kommer tillbaka i början av nästa år”

Nurmagomedov möter härnäst interimmästaren Dustin Poirier på UFC 242, som äger rum i Abu Dhabi den sjunde september. Nu menar White att en returmatch mot McGregor trots allt kan bli nästa steg om “The Eagle” vinner – trots att Tony Ferguson är högre rankad och har vunnit hela tolv matcher i rad.

– Det vore en massiv fight och det är absolut möjligt, ja. Jag tror McGregor kommer tillbaka i början av nästa år. Så, realistiskt sett – alla lättviktare tittar på september för att se vad som händer med Khabib och Poirier. Efter den matchen kommer det bli en hel del rörelse, säger Dana White till Rich Eisen.

Slog UFC-rekordet för pay-per-views med råge

Nurmagomedov och McGregor möttes för första gången på UFC 229 i oktober förra året. Det var då ett riktigt hypat rivalmöte, där den förstnämnda försvarade bältet med en vinst via rear-naked choke i rond fyra – innan skandalscener bröt ut både inne i och utanför buren.

Foto: USA TODAY Sports

UFC 229 satte ett nytt pay-per-view-rekord för UFC, med hela 2,4 miljoner amerikanska PPV-köpare. Det tidigare rekordet var UFC 202 med returmatchen mellan McGregor och Nate Diaz, som drog in omkring 1,6 miljoner PPV-tittare.

Med tanke på hatet mellan teamen och det stora intresset hos mainstreamfans skulle Khabib vs McGregor 2 definitivt bli en ny tittarsuccé för den världsledande MMA-organisationen. Att ge McGregor en omedelbar chans på revansch i sin comeback vore samtidigt tvivelaktigt rent sportsligt, med tanke på den högre rankade Ferguson som länge jagat efter sin chans på titeln.

“Khabib vill fightas mot Georges St-Pierre”

Även om White är öppen för Khabib vs. McGregor 2, så är han inte låst på något alternativ i dagsläget. Han menar att lättvikten just nu kryllar av olika valmöjligheter och nämner även en potentiell match mellan Nurmagomedov och den tvåfaldige UFC-mästaren Georges St-Pierre, som han tidigare har varit emot.

– Det är en väldigt intressant viktklass för du har Khabib, du har Tony Ferguson, Conor McGregor, Donald Cerrone är i mixen, Justin Gaethje – det finns så många otroliga matcher att boka i den divisionen och Khabib fortsätter även prata om att han vill fightas mot Georges St-Pierre. St-Pierre är pensionerad men när han meddelade sin pension, så la han handskarna på hyllan samtidigt som han sa att en match mot Khabib skulle få honom att komma tillbaka. Så det finns så många olika, galna, intressanta saker vi kan göra i den viktklassen, fortsätter han.

Vad säger ni läsare – vill ni se Khabib vs McGregor 2 om Nurmagomedov vinner i september? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara