KLART: Möts i ny titelfight – efter fiaskot

✔ Rematch spikad – då ska nya UFC-mästaren krönas

UFC kommer att göra ett nytt försök med att kröna en mästare i flugvikt. Det rör sig nämligen om ett returmöte mellan Joseph Benavidez och Deiveson Figueiredo, som den 18 juli väntas göra upp i en ny titelfight.

Det är nu andra gången som de båda ska slåss om det vakanta flugviktsbältet. Figueiredo gick vinnande ur det första mötet i februari tidigare i år – men missade då vikten och därmed även chansen att bli krönt till ny mästare.

– Snälla, förlåt mig för att jag missade vikten. Jag har alltid varit professionell i den här organisationen, men det hände. Nästa gång kommer jag klara vikten, det lovar jag.

Så lät det i Figueiredos segerintervju direkt efter vinsten mot Benavidez på UFC Fight Night: Benavidez vs. Figueiredo i Norfolk, Virginia tidigare i år. Figueiredo missade då vikten med 2.5 pounds (ca 1.13 kilo).

Matchen avgjordes på teknisk knockout redan i andra ronden. Avslutet var däremot föranlett av ytterligare en kontrovers då de både atleterna skallade ihop, vilket öppnade upp ett stort jack i pannan på Benavidez.

Snacket efteråt handlade till stor del om hur skallningen påverkade Benavidez. UFC-bossen Dana White sade på presskonferensen efteråt att en returmatch var nödvändig – som nu alltså ser ut att bli av.

 

Första mötet i Norfolk, Virginia på UFC Fight Night i februari tidigare i år var präglat av kontroverser. Ovan syns en bild ifrån matchen mellan Figueiredo (t.v.) och Benavidez (t.h.) på den omtalade skallningen. Foto: Peter Casey-USA TODAY Sports                  


LÄS MER: Se Alexander Gustafssons legendariska titelfight mot Jon Jones!

LÄS ÄVEN: Jon Jones nya besked om framtiden i UFC: “Är bara ledsen att…” 


Fjärde gången gillt för Benavidez?

Den 18 juli ska Joseph Benavidez göra ett fjärde försök att bli mästare i UFC. 35-åringen har, förutom nederlaget från tidigare i år, även två förluster mot den forne flugviktsmästaren Demetrius Johnson i bagaget.

Enligt MMAjunkie har det inplanerade returmötet ännu inte blivit tilldelad någon officiell plats, men det lär vara två extra taggade herrar som kliver in i oktagonen den 18 juli.

För Benavidez del är det troligen sista chansen på bältet. Figueiredo, å sin sida, lär vara intresserad av att tysta kritikerna – efter den kontroversiella fighten.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara