Luke Rockhold tar sikte på Jack Hermansson: “norska killen ser tuff ut”

✔ Rockhold är på väg tillbaka - vill möta toppskiktet ✔ Jack Hermansson står högt upp på önskelistan

Den före detta mellanviktsmästaren Luke Rockhold är ute efter sin näst UFC-match och han tittar bland annat på topprankade Jack Hermansson.

Rockhold har just nu tre förluster under sina fyra senaste matcher och kom senast att debutera i lätt tungviktsklassen. Flytten kom dock att bli ännu ett hårt bakslag för 35-åriga Rockhold som blev knockad i andra ronden av Jan Blachowicz.

Alla av Rockholds förluster har kommit via TKO/KO och efter mötet med Blachowicz så talades det om pension. I en intervju med Submission Radio så dementerar dock Rockhold uppgifterna.

Istället kom han att avslöja att han bland annat är intresserad av en returmatch mot Chris Weidman. Returmatchen är dock inte den enda matchen på Rockholds önskelista, med i ekvationen finns även Darren Till och svensk-norska “The Joker” Hermansson.

 – Darren Till vore någon och så den där norska killen, han ser bra ut. Hermansson ser tuff ut, sade Rockhold.

– Jag vill möta någon som betyder något och har ett namn. Jag lämnade divisionen som den andrarankade mellanviktaren i världen. Så de kan säga vad de vill om att jag är orankad. Jag kan komma tillbaka och snabbt hävda mig själv i divisionen igen om jag skulle behöva.


Relaterat:


UFC: Rockhold vs Hermansson?

“The Joker” Hermansson innehar just nu fjärdeplatsen i mellanviktsrankingen. I sin senaste match återvände han till vinstkolumnen med en submission-vinst över den före detta titelutmanaren Kelvin Gastelum.

Hermansson har nu fem vinster på sex matcher och har etablerat sig som en av divisionens och Sveriges framtidshopp.

 

Vill du se Luke Rockhold vs Jack Hermansson?

 

Kategorier
Jack HermanssonLuke RockholdSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara