Rapport: ‘Mighty Mouse’ vs. ‘Killashaw’ på gång som delad huvudmatch

✅ Mästare vs. Mästare ✅ Gör Miocic och Cormier sällskap

Det ser ut som att UFC 226: Miocic vs. Cormier håller på att byggas upp till att bli ett av årets mest intressanta galor. Nu kommer det nämligen rapporter om att UFC försöker sätta ihop ytterligare en Mästare vs. Mästare-match utöver titelmatchen mellan Stipe Miocic och Daniel Cormier.

De största och de minsta

Den 7 juli kommer UFC 226 att bjuda på en spännande match mellan tungviktsmästaren Miocic och lätt tungviktsmästaren Cormier.

Inte nog med att de två största mästarna kommer att ryka ihop, nu ser det också ut som att även de två minsta mästarna kommer att göra upp. Det är BJPenn.com som rapporterar att en titelmatch i flugvikt mellan mästaren Demetrious Johnson och T.J. Dillashaw är på gång:

Cody Garbrandt (vänster) och rivalen T.J. Dillashaw möttes under UFC 217. Dillashaw vann titelmatchen via KO i andra ronden.

Har inte förlorat sedan 2011

En eventuell match mellan Johnson och Dillashaw skulle vara väldigt viktig för båda mästarna. “Mighty Mouse” Johnson skulle cementera sin plats som en av de främsta genom tiderna och Dillashaw skulle definitivt börja bli övervägd att nämnas i samma kretsar om han skulle lyckas besegra Johnson.

Flugviktsmästaren “Mighty Mouse” har inte förlorat en match sedan oktober 2011 då han utmanade Dominick Cruz om bältet i bantamvikt. Sedan dess har han gått fjorton matcher varav en slutat oavgjort och resten vunnits.

Sedan september 2012 är han organisationens första och enda flugviktsmästare och han har också lyckats slå Anderson Silvas rekord över flest titelförsvar.

Dillashaw tog i sin tur tillbaka bantamviktsbältet då han knockade sin före detta lagkamrat Cody Garbrandt under UFC 217 i november. “Killashaw” förlängde därmed sin vinstsvit till tre raka efter att ha förlorat bältet till Cruz i början av 2016.

Matchen mellan Johnson och Dillashaw har varit på gång under en längre period men den senaste tiden verkar det som att idéen fått fäste och nu börjar materialiseras. Det har bland annat talats om att Dillashaw inte kommer klara av viktminskningen men “Killshaw” har gång på gång garanterat att det är en vikt han klarar av.

 

Vem har du som vinnare – Johnson eller Dillashaw?

 

Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]