Rob Font tar hem segern via vild knockout – tar sikte på ex-mästaren!

✔ Tredje vinsten i rad ✔ Font tillbaka efter knäoperation

Under den viktigaste matchen i Rob Fonts karriär lyckades han plocka hem en stor seger efter lördagens möte mot den före detta titelutmanaren Marlon Moraes. I första ronden blev Moraes träffad och matchen stoppades efter en vild knockout.

I en kamp mellan två erfarna strikers var det Font som visade att han var den starkare och snabbare fightern. Med hårda jabbar och en uppercut som startade avslutet visade han sin dominans.

Efter att Moraes fallit till marken fortsatte Font att svärma med slag tills det att domaren Marc Goddard inte längre kunde låta matchen fortsätta.

Matchen stoppades officiellt 3 minuter och 47 sekunder in i ronden. Detta blev Fonts tredje vinst på raken och han gör ett stort avtryck på divisionen efter att avslutat Moraes som är rankad trea i UFCs bantamviktsklass.


RELATERAT


Sammanfattning Rob Font vs. Marlon Moraes

Trots att dom båda anses som stående fighters försökte Moraes ta matchen till marken i början av ronden för att utnyttja sin expertis inom grappling och brottning. I en scramble mellan de två kämparna fick Moraes nästan till en giljotin. Font var dock snabb med att försvara och arbetade sig tillbaka upp på fötterna.

När Font befann sig inom räckhåll av Moraes vevade han ut kombinationer av jabbar med sin vänster hand, som till slut skakade Moraes. När Font såg att han hade sin motståndare i trubbel ökade han pressen och fortsatte med slag tills Moraes föll ihop.

Font följde upp för att avsluta matchen och inte lämna några tvivel om att den skulle stoppas.

Efter att inte kunnat tävla på grund av en knäskada och inte gått en match sedan ett år tillbaka har Font nu plockat på sig en seger som väger tungt. Nu siktar han på att möta de övre skiktet i bantamviktsklassen då han hoppas få gå en titelmatch inom en snar framtid.

Efter matchen i en intervju föreslog Fonts att ett möte mot T.J. Dillashaw kan vara aktuellt när han kommer tillbaka. Font letar efter en match som kan ta honom närmare bältet.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...