Rob Font tar hem segern via vild knockout – tar sikte på ex-mästaren!

✔ Tredje vinsten i rad ✔ Font tillbaka efter knäoperation

Under den viktigaste matchen i Rob Fonts karriär lyckades han plocka hem en stor seger efter lördagens möte mot den före detta titelutmanaren Marlon Moraes. I första ronden blev Moraes träffad och matchen stoppades efter en vild knockout.

I en kamp mellan två erfarna strikers var det Font som visade att han var den starkare och snabbare fightern. Med hårda jabbar och en uppercut som startade avslutet visade han sin dominans.

Efter att Moraes fallit till marken fortsatte Font att svärma med slag tills det att domaren Marc Goddard inte längre kunde låta matchen fortsätta.

Matchen stoppades officiellt 3 minuter och 47 sekunder in i ronden. Detta blev Fonts tredje vinst på raken och han gör ett stort avtryck på divisionen efter att avslutat Moraes som är rankad trea i UFCs bantamviktsklass.


RELATERAT


Sammanfattning Rob Font vs. Marlon Moraes

Trots att dom båda anses som stående fighters försökte Moraes ta matchen till marken i början av ronden för att utnyttja sin expertis inom grappling och brottning. I en scramble mellan de två kämparna fick Moraes nästan till en giljotin. Font var dock snabb med att försvara och arbetade sig tillbaka upp på fötterna.

När Font befann sig inom räckhåll av Moraes vevade han ut kombinationer av jabbar med sin vänster hand, som till slut skakade Moraes. När Font såg att han hade sin motståndare i trubbel ökade han pressen och fortsatte med slag tills Moraes föll ihop.

Font följde upp för att avsluta matchen och inte lämna några tvivel om att den skulle stoppas.

Efter att inte kunnat tävla på grund av en knäskada och inte gått en match sedan ett år tillbaka har Font nu plockat på sig en seger som väger tungt. Nu siktar han på att möta de övre skiktet i bantamviktsklassen då han hoppas få gå en titelmatch inom en snar framtid.

Efter matchen i en intervju föreslog Fonts att ett möte mot T.J. Dillashaw kan vara aktuellt när han kommer tillbaka. Font letar efter en match som kan ta honom närmare bältet.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Svara