Rasar – över ONE:s behandling av Sage Northcutt: “Ett stort misstag …”

✅ "Hur kunde någon tro att DET var en bra idé?"

Den tidigare UFC-fightern Sage Northcutt fick sämsta möjliga start på sin karriär i ONE Championship. Det tog bara 29 sekunder för motståndaren Cosmo Alexandre att avsluta “Super”-Sage i helgens debutmatch för organisationen, och detta genom matchens första slag.

Läs mer: Sage Northcutts skräckskada – efter brutala debut-knocken

Detta har fått många insatta inom sporten att reagera. En av dem är MMA-profilen och tidigare UFC-tungviktaren Brendan Schaub, som menar att ONE ställde till det rejält när man lät Northcutt möta Alexandre i sin första match för organisationen.

– Var det någon som trodde att det här var en bra idé? Varför gör de så här mot Sage? Han är inte en grappler eller wrestler, han gillar att stå upp. Varför då låta honom ställa sig mot en striker i världsklass såsom Cosmo Alexandre? Vad fan tänkte ni? Nu har er unga amerikanska talang, som lämnade UFC för en karriär i ONE, ansiktet i 17 bitar, säger Schaub i ett nyligt avsnitt av sin podcast.

“Ett stort misstag …”

Schaub menar att man nu har förstört Northcutts karriär, och påtalar att det var ett stort misstag för Northcutt att lämna UFC för ONE Championship.

– Nu kommer han vara borta i minst ett år, och ha ett dåligt självförtroende när han väl kommer tillbaka. Han kommer inte vilja stå med killar längre. De förstör hans karriär. Det var ett stort misstag för Sage Northcutt att skriva på för ONE Championship, fortsätter Schaub.

Se Schaubs fullständiga utlägg i videospelaren ovan!

 

Håller ni med Brendan Schaub här? Eller gjorde ONE rätt? Kommentera nedan!

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara