Super-returen mellan ‘Canelo’ och ‘GGG’ bokad och klar

🏆 Titelfighten mellan Saul "Canelo" Alvarez och Gennady "GGG" Golovkin får nytt datum ✅ Var tidigare inbokade för möte - Alvarez lämnade positivt dopingtest

Boxningsmatchen mellan de två boxningsgiganterna Saul “Canelo” Alvarez (49-1-2, 34 KOs) och Gennady “GGG” Golovkin har fått ett nytt datum.

De två topprankade mellanviktarna möttes i september 2017 och matchen höll hög kvalité – efterspelet kom dock att handla om något helt annat. Det var inte det faktum att matchen blev oavgjord som upprörde, utan en poängdomares sjuka siffror till fördel för Alvarez.

En poängdomare gav matchen 118-110 till Canelo, medan de andra två hade det 115-13 till Golovkin och 114-114. Detta skapade ramaskri och rösterna var många som ville försäkra sig om att hon aldrig fick döma en match igen.

Returmötet bokades om till Cinco de Mayo

Cinco de Mayo (femte maj) har länge varit ett anrikt boxningsdatum och mötet bokades in – men bara Golovkin skulle ta sig till matchen.

Två månader innan matchen kom de dåliga nyheterna: Alvarez hade fastnat i en dopingkontroll för preparatet clenbuterol. Till en början hävdade Alvarez att det positiva testet kom från kontaminerat kött, något som är ganska vanligt i Mexiko.

Gennady Golovkin och Vanes Martirosyan – Foto via Forbes..com

Trots att mängderna av steroiden stämde överens med tidigare fall så blev “Canelo” avstängd och Golovkin fick istället möta Vanes Martirosyan. Martirosyan hade inte mycket att sätta emot den obesegrade Golovkin som vann på teknisk knockout i andra ronden.


Relaterat


Möts den 15:e september i T-Mobile Arena i Las Vegas

Mötet kommer att äga rum på samma plats som senast – men kommer att vara större än någonsin. Det förra mötet drog enligt källor in 1,3 miljoner PPV-köp, men dessa uppgifter har inte verifierats och Golden Boy Promotions menade att siffrorna var felaktiga.

Returmötet bokat! Vem vinner denna gång? #boxing boxning #canelovsggg

A post shared by MMAnytt.se (@mmanytt) on

“Canelo” har flyttat sin träning till USA för att historien upprepar sig och allt pekar på att båda kommer att ta sig till matchen.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara