Thomas Rasmussen. Foton via Stockholm Muay Thai

Kampsportsprofilen Thomas Rasmussen död

✅ Fighters sörjer: "Legend"

En legendar inom svensk thaiboxning har lämnat oss. Thomas Rasmussen gick idag bort, endast 53 år gammal.

Rasmussen var en av Sveriges mest meriterade thaiboxare. Han blev svensk mästare tio gånger om och vann även det europeiska mästarbältet som proffs på hemmaplan, framför en lyrisk hemmapublik i Solnahallen år 1993.

Efter tävlingskarriären blev Rasmussen en älskad tränare på Stockholm Muay Thai.

“Det är med stor sorg vi måste meddela att Thomas Rasmussen gick bort idag den 14/8. Vi kommer med anledning av detta hålla stängt en tid framöver. Våra tankar går till hans familj,” skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

View this post on Instagram

Det är med stor sorg vi måste meddela att Thomas Rasmussen gick bort den 14/8. Vi kommer med anledning av detta hålla stängt en tid framöver. Våra tankar går till hans familj ❤️

A post shared by Stockholm Muay Thai #TEAMSMT (@stockholm_muaythai) on

Hyllas av fighters: “Kommer alltid finnas i mitt hjärta”

Flera svenska fighters hyllar nu Rasmussen på sociala medier.

“Hur konstigt det än låter trodde jag att du alltid skulle finnas med, jag minns att vi brukade skämta om att du kommer bli en ”sån” som aldrig kommer dö. Jag kan fortfarande inte riktigt ta in att du är borta för alltid. Du och jag har alltid haft våra tjafs o bråk, men på något sätt alltid hittat tillbaks. En period var vi nästan samma person, det gick inte att nämna mitt namn utan att nämna din. Vi har många minnen ihop både bra och dåliga, men ett av minnena som ligger mig varmast om hjärtat är den från min i Estland 2015, i ringen efter att vi vunnit kramar du mig och kastar upp mig i luften som du ibland brukar göra.. och säger i mitt öra ”Jag älskar dig” Det var första gången en vuxen man sa det till mig! Tack för ALLT! Vila i frid min mentor, fader coach och vän! Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, jag älskar dig!” skriver Constantino Nanga, en av Sveriges mest lovande atleter inom stående kampsport.

“Vila i frid Thomas som va med o coachade när jag blev scandinavisk mästare 2011 i Finland..vi delar många minnen, många resor och mycket thaiboxning.. legend,” skriver MMA-fightern och tidigare thaiboxaren Hamza Bougamza.

“Teammakambo. Min vän, min mentor, min far Thomas Rasmussen. Hitta inte ord, saknar ord. Gud välsignar dig. Vila i fred,” skriver MMA-fightern Papy Abedi.

Dödsorsaken är oklar i nuläget.

Vila i frid, Thomas Rasmussen.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttThaiboxning

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...