Två fighters får UFC-kontrakt efter nattens DWTNCS

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Fjärde veckan av andra säsongen är avklarad! ✅ Kolla in resultaten och höjdpunkterna från nattens Dana White's Tuesday Night Contender Series! ✅ Två fighters skriver på för UFC efter sina vinster!

Under natten var UFC:s talangscoutserie Dana White’s Tuesday Night Contender Series tillbaka med fem nya matcher för den fjärde veckan av den andra säsongen.

Många hade ögonen på LFA-mästaren Kevin Aguilar (15-1) inför eventet, men trots att han gav Joey Gomez (7-1) sin första förlust efter ett spännande krig i huvudmatchen så blev det inget UFC-kontrakt för honom den här gången. Två andra fighters lyckades däremot slå sig in i världens största MMA-organisation och det är tydligt att de som avslutar sina matcher premieras.

I kvällens fjärde match såg vi den obesegrade mellanviktaren Bevon Lewis (6-0) gå sin andra DWTNCS-match. Han var redan under ett så kallat utvecklingskontrakt med UFC – och efter att ha besegrat Alton Cunningham (3-1) via teknisk knockout får han nu ta klivet över och göra sin UFC-debut härnäst.

I den andra matchen klev den rutinerade flugviktaren Jordan Espinosa (13-5, 1 NC) kamma hem sin fjärde raka seger när han avslutade Riley Dutro via teknisk knockout. Detta var nog för att säkra en UFC-deal och flugviktsdivisionen har därmed ett nytt namn att hålla ögonen på.

Fullständiga resultat

Du hittar samtliga resultat från DWTNCS 2 – vecka 4 här nedan:

  • Kevin Aguilar besegrade Joey Gomez via delat domslut (28-29, 29-28, 29-28)
  • Bevon Lewis besegrade Alton Cunningham via TKO (slag) – Rond 1, 3:01
  • Ricky Palacios besegrade Toby Misech via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28)
  • Jordan Espinosa besegrade Riley Dutro via TKO (slag) – Rond 3, 4:58
  • Jalin Turner besegrade Max Mustaki via TKO (läkarstopp) – Rond 1, 5:00

Kategorier
Dana White’s Tuesday Night Contender SeriesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara