UFC anlitade lobbyfirma för att stoppa Ali Act för MMA

I veckan föreslogs det att man skulle utöka “Mohammad Ali Boxing Reform Act” till att även innefatta MMA. Det gillades dock inte av UFC, som hyrde muskler för att se till att förslaget inte genomfördes.

“Mohammad Ali Boxing Reform Act” eller “Ali Act” är en laghandling som utformades för att skydda boxare från orättvisa villkor. Lagen infördes för 16 år sedan och ser bland annat till att promoters inte kan binda fighters i mer än ett år, samt att managers inte även kan agera promoters. Den innebär även att det inte är promotionorganisationen som styr över titelbältena, samt tvingar promoters att klargöra sina intäkter för evenemang.

I dagsläget gäller bara lagen för boxning, men det finns många som vill få den att även innefatta MMA i framtiden. Bland andra har Wanderlei Silva (35-12) aktivt verkat för att utöka lagen för hans egen sport.

mmanytt wanderlei silva

Wanderlei Silva är en av många som vill att fighters ska få bättre villkor och rättigheter.

 

Nu i veckan låg det uppe för förslag att göra just denna utökning. Förslaget kom från kongressmannen och MMA-utövaren Markwayne Mullin, som hade följande att säga i en intervju med ESPN:

“This isn’t about going after an organization. This is a sport I love and something I enjoyed doing for years. This amendment is to make sure that both fighters and organizations are in it for the long run. It can’t be slanted one way, and right now, it’s slanted towards promoters. Fighters are treated not as an asset, but as a commodity.”

Det finns dock de som hävdar att lagen inte går att applicera på MMA. Bland kritikerna finns UFC, som anlitade en lobbyfirma för att motverka förslaget. UFCs operativa chef, Lawerence Epstein, menar att regeringen inte bör lägga sig i frågan.

“We continue to believe the federal government would have no productive role in regulating MMA promotions or competitions. Already, states regulate each bout and MMA athletes are well compensated and treated fairly, which is one of the reasons the sport is the fastest growing in the world.”

Lagförslaget gick inte igenom den här gången.

Är det dags att fighters får större rättigheter, eller är det bra som det är idag?

Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel
3 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  13 June 2016 at 06:43

  Att det inte finns någon form av fackförbund osv för fighters som det har “kämpats” för att starta i flera år är bara skamligt. vad krävs det egentligen för att starta ett förbund? känns som att många skriker om förändring men ingen tar tag i frågan i slutändan

  • MMAnytt_Nikke
   13 June 2016 at 12:22

   MMAFA finns och det är delvis dom som drivit på att fd fighters som Nate Quarry och Cung Le ska stämma UFC. Den processen pågår fortfarande.

   Utöver det kämpar de främst med Ali act.

 • G_Eliades1977
  15 June 2016 at 02:41

  Bra timing? Dagar efter Ali dör ;(

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...