UFC-chefens reaktion på att toppfightern lämnar: “Vi gjorde några stora misstag”

✔ Shane Burgos lämnar UFC med två raka vinster – fick mycket mer lukrativt kontrakt på annat håll! ✔ "Jag vet vad jag är värd"

UFC-chefen Dana White tycker att det var ett stort misstag av organisationen att låta toppfightern Shane Burgos byta till PFL.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

I ett nytt avsnitt av The MMA Hour avslöjade fjäderviktaren Burgos att han tecknat avtal med Professional Fighters League (PFL) efter att ha gått klart sin sista match på kontraktet med UFC. “Hurricane” Burgos har ett totalt matchfacit på åtta vinster och tre förluster i oktagonen. Förlusterna kom mot topprankade motståndare Josh Emmett, Edson Barboza och Calvin Kattar.

Efter två raka vinster över Billy Quarantillo och senast Charles Jourdain gick Burgos klart sitt UFC-kontrakt. Men trots ett nytt erbjudande från UFC valde fjäderviktaren att istället skriva kontrakt med PFL. Enligt Burgos själv kommer han att tjäna mer på en enda PFL-match än på flera UFC-matcher sammanlagt. I PFL får han dessutom chansen att tävla i deras turnering som har en prispott på en miljon dollar, drygt tio miljoner kronor!

– Det var min sista match på kontraktet (med UFC), sade Burgos på The MMA Hour. Jag sa efter matchen att jag ville se (vad för alternativ som fanns därute). Jag vet vad jag är värd och ville se ifall alla andra också tyckte att jag var värd det. Så jag gick ut, testade marknaden och är glad över att kunna utannonsera att jag har signerat med PFL. Det var inte ett enkelt beslut. Det var ett erbjudande som jag bara inte kunde tacka nej till. Jag har två döttrar och jag vill kunna titta dem i ansiktet när jag väl är klar med sporten. Med detta avtal känner jag att jag kommer kunna göra det.

White är inte glad över att organisationen inte lyckades behålla Burgos och menar att det är ett resultat av misstag som gjorts från UFC:s sida.

– Det är en bra fråga, sade White till Yahoo! Sports. Hur kan jag säga det här? I princip var det några misstag som gjordes här, grejer som… han borde fortfarande vara kvar hos oss. Jag respekterar honom väldigt mycket och önskar honom väl. Helt klart att (UFC gjort ett misstag här). Hundra procent. Vi gjorde några stora misstag.

På senare tid har UFC förlorat flera toppfighters och stora namn till andra organisationer. Snart kommer även UFC-stjärnan Nate Diaz att gå klart sitt kontrakt och röra sig vidare, och tungviktsmästaren Francis Ngannou kan även han försvinna från UFC:s stall om organisationen inte lyckas komma överens med honom snart.

Tycker du att UFC borde ha gjort mer för att behålla Shane Burgos?

 


HETAST JUST NU


 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...